We gaan eerlijk met je zijn, helaas zijn we te laat om je te tippen op de Marathon du Médoc (een van ’s werelds meest bekende wijnmarathons in het zonnige Frankrijk), vandaar dat we je naar het platteland van het Engelse graafschap Surrey sturen. Hier wordt in Dorking namelijk de Run Bacchus georganiseerd; een wijnmarathon waarbij je Denbies Wine Estate af moet racen!

Run Bacchus

Wat valt er verder dan nog te zeggen? Tja, wijn drinken is heerlijk, hardlopen wat minder, maar samen is het echt wereldverrijkend. Zie het als de beste reden, naast een biermarathon, om je hardloopschoenen aan te doen! Bij de Britse versie van de Marathon du Medoc moet jij jezelf langs 12 wijn- en voedselstations zien te werken over een afstand van 42 kilometer! Elk van de bemonsteringsstations heeft een andere wijn naar smaak, allemaal geteeld en geproduceerd ter plaatse bij Denbies.

We hebben het hier dus over 12 kleine glazen wijn per runner, wat het dus een prestatie opzich maakt mocht je de finish halen. De organisatie zegt bovendien hoopgevend: “Wie suggereerde dat hardlopen en drinken niet samengaan, heeft de Bacchus nooit uitgevoerd’. Tevens is er een grove schatting gemaakt dat iedereen het wel binnen 5 uur moet kunnen halen. Denk jij dat jij een van de 2.700 bazen moet zijn die wijn proeven dit jaar naar een hoger plan kan tillen, schrijf je dan hier in (met je maten). Voor iedereen die de afstand iets te veel lijkt is er ook nog keuze voor een halve of fun marathon!

Na de race wordt er een varken-braadstuk aangeboden en kun je bijkomen onder het genot van nog meer wijn en wat livemuziek.