Om het voor eens en altijd duidelijk in kaart te brengen wie de beste whisky levert werd er een test gedaan. Alleen de uitkomsten deed ons toch versteld staan. Het blijkt namelijk dat de whisky van de Lidl vele malen hoger scoorden dan befaamde merken zoals Johnnie Walker en de Famous Grouse.

Whisky van de Lidl

Een budget fles Schotse whisky uit discountsupermarkt Lidl weet zeer goed te scoren in een whiskey gids, waar zo’n 4.000 flessen werden beoordeeld aan de hand van een smaaktest. De 34 jaar oude Glenalba Sherry Cask Finish Schotse whisky scoorde maar liefst 95,5 punten op een mogelijke 100 in Jim Murray’s jaarlijkse Whisky Bible. Hiermee versloeg de whisky van de Lidl een aantal premium merken, waaronder Johnnie Walker, Famous Grouse en William Grant’s.

Whisky legende Murray sprak lovende woorden over de fles als ‘magnificent’ en ‘truly superb’.

Whisky van de Lidl

De portemonnee-vriendelijke fles, die slechts 50 euro kost is een fractie van zijn concurrenten, zoals een Johnnie Walker Blended Scotch Whisky 2014, die minder dan 90 punten scoorde en een adviesprijs heeft van 600 euro. Eerder in het jaar haar werd de 22 Jaar Glen Alba Sherry Cask Finish Scotch Whisky gekroond tot ‘World’s Best Blended Limited Release’ op de World Whisky Awards.

Gewoonvoorhem Whisky Essentials