Food & Drinks

Met deze tips verzorg jij je eigen whisky- cocktailbar in huis

Skrewball Peanut Butter Whiskey

Gewoon whisky drinken is voor sommigen niet genoeg. Met deze tips kun je een eigen whiskybar bouwen die speciaal op de heerlijke drank is afgestemd. Welke drank moet je hebben en hoe serveer je deze het best? En misschien lust je er ook nog wel een goede sigaar bij.

Wat hoort er thuis in een whiskybar?

Voor de kenners zijn er verschillende soorten whisky’s. Zorg ervoor dat er van alle soorten minimaal één fles op voorraad is, mochten er mensen komen die een brede kennis hebben. ‘Gewone’ whisky, zoals bijvoorbeeld een Jack Daniels, is de eerste must in je whiskybar. Vervolgens is er witte whisky, Bourbon en Scotch. Van alle soorten hebben verschillende merken een goede fles. Wil je nog een stap verder gaan, zoek dan ook binnen de verschillende soorten naar diversiteit. Zo drinkt de één het liefst heel rokerig, terwijl de ander meer voor soepel gaat.

Mixen; als je het doet, waarmee?

Veel mensen drinken hun whisky puur en zonder iets erin, hooguit een blokje ijs. Dit is natuurlijk wel hoe de echte whiskyliefhebbers het drinken. Toch is het mogelijk om jouw bar om te toveren tot een echte allround bar, waar iedereen iets lekker kan drinken. Zorg daarom dat je (koud) mineraalwater klaar hebt staan en eventueel wat mangopuree. Die kun je zelf maken door een mango te pureren en te mengen met een paar eetlepels water. Voor in een echte whisky bar kan dit zomaar de finishing touch zijn.

De garnering

Maak een écht goed glas in je whisky af met iets lekkers als garnering. Dit kan een schijfje sinaasappel zijn of een maraschino kers. Ook suikerklontjes en blaadjes mint zijn mogelijkheden om er echt een feest van te maken.

Het ideale whiskey materiaal

Om de lekkerste whisky’s klaar te zetten is ook het één en ander aan materiaal nodig. Goede whiskyglazen zijn belangrijk, net als een bar-maat om de goede hoeveelheden mee in te schenken. Een shaker hoort erbij en je kunt zelfs nadenken over een muddler om je mint mee te prakken. Als laatste zijn roerstaafjes ook handig in de whiskybar.

Goede sigaren

De één houdt ervan en de ander niet, maar een goede sigaar wordt door velen nog als een delicatesse gezien. Zoek een tabakswinkel bij jou in de buurt op en vraag de eigenaar naar advies. Onder een tientje zijn er al verschillende goede en lekkere soorten sigaren te krijgen. Zet deze neer in je whiskybar met wat lucifers en je avond kan beginnen.