De platenspeler herleeft zijn beste jaren, het is namelijk de zoveelste retro trend. Artiesten brengen steeds vaker albums uit op vinyl en er zijn meer platen liefhebbers dan de jaren voorheen. Een vinylspeler is bijna een must.

Deze platenspeler is compleet anders dan de doorsnee draaitafel. Wheel – gemaakt door het Nederlandse bedrijf Miniot – is een ronde analoog platen/vinyl speler. De speler is net iets groter dan een LP, maar heeft dezelfde vorm. In het apparaat is alle technologie verwerkt, inclusief de naald. Met dit speciale design, behoort Wheel tot een van de meest simplistische, gebruiksvriendelijke en stijlvolle platenspelers ooit.

Afspeel functies

Alle afspeel functies bevinden zich op een stok die boven de plaat uitsteekt. Het stokje werkt als volgt: draai eraan om de plaat af te spelen, nogmaals draaien voor volume aanpassing, tikken aan de zijkant voor een andere nummer of terug te gaan naar de vorige. Efficiëntie op zijn best.

Output

Maar het echte geheim zit hem in de naald: in plaats van de naald bovenop te zetten zoals bij de meesten platenspelers, ligt het onder de plaat. Alle output instellingen zijn ook onderaan te vinden, wat voor veel gemak zorgt bij het aansluiten van je speakers. Zo loop je niet te vechten met draden of snoeren. De wheel kan ook horizontaal of verticaal worden neergezet.

Prijs

De vinylspeler was uitverkocht, maar er is onlangs een restock gedaan. De unieke Wheel platenspeler kost je €650.