Werkgevers kunnen vrij creatief zijn om het personeel net even meer motivatie te geven. Dat is niet altijd even positief. Zo werd onlangs bekend dat een specifieke werkgever personeel wat te laat komt extra lang laat werken. Aan de andere kant zijn er ook bedrijven waarbij je verplicht bent om te trakteren op gevulde koeken als je te lui bent om op tijd je bed uit te komen. Het kan ook een stuk creatiever. Bij AT&T dacht de werkgever een onmogelijke challenge te hebben bedacht. Als de werknemer het zou halen, mocht heel het bedrijf eerder naar huis.

3 uur eerder naar huis als werknemer ‘onmogelijke challenge’ haalt

Nu weten we ook wel dat lang niet iedereen voor zijn lol naar het werk gaat.  Als je baas dan zegt dat je drie uur eerder weg mag als je een challenge kan voltooien, dan is dat extra interessant. Bij AT&T hebben ze in ieder geval de ‘putting challenge’ bedacht. De opdracht: ga in de langste hal van het bedrijf een balletje putten. Klinkt makkelijk, maar dat valt tegen. De beloning was in ieder geval niet misselijk: als het lukte mocht iedereen drie uur eerder naar huis.

Medewerkers gaan uit z’n plaat

Mocht je zelf golf spelen, dan weet je hoe lastig het kan zijn om een bal te putten. Dat was dus ook het idee van de werkgever: het is onmogelijk. Nadat de eerste medewerker zoals verwacht faalde, was het de beurt aan Josh. Die wist de bal vakkundig te putten tot verbazing van zijn leidinggevende. Voor zijn collega’s maakte dat niet uit. Zij gingen helemaal uit hun dak. De vraag is nu of dit bij AT&T een wekelijkse traditie gaat worden. Wij vermoeden zo van niet.