Sports

Bizar tempo: deze gozer verbreekt het wereldrecord pushups in 30 seconden

pushups

Het lijkt een obsessie te worden, zoals YouTuber Stan Browney met het wereldrecord pushups in 30 seconden omgaat. Snelle pushups is niet per se iets waar je op een heel effectieve manier je borst mee traint, maar het ziet er wel indrukwekkend uit. Het is ook een goede stunt als je hiermee het wereldrecord in handen hebt. Maar hoeveel Stan eruit heeft geperst, is een onmenselijke hoeveelheid.

Het wereldrecord pushups in 30 seconden

Stan Browney is een YouTuber met meer dan 600.000 abonnees, die wel vaker gekke challenges voltooid in zijn video’s. Hij is nog jong, maar nu al een stuk fitter dan veel oudere mannen, mede dankzij die challenges. Eentje daarvan was dus de uitdaging om het wereldrecord pushups in 30 seconden te halen. Hij had dit al gezet op maar liefst 47 pushups, maar in een filmpje daagde hij zijn kijkers uit om dat te verbreken. Dat was binnen de kortste keren gelukt, dus nu wil hij het weer opnieuw breken. Hij heeft in ieder geval geen last van man-boobs.

Wedstrijd om het record

Er ontstond een echte wedstrijd om wie het wereldrecord pushups zou krijgen, en een kijker lukte het om het op te krikken naar 50 pushups in 30 seconden. Dit klinkt als een haast onmogelijke taak, maar hier deinsde Browney niet voor terug. Hij wilde het weer in handen krijgen en begon weer te trainen. In het filmpje hieronder is te zien hoe hij zijn weg drukt naar het nieuwe wereldrecord. Met een timer en een boel verzuring lukte het hem om ook de 50 aan te tikken, maar dat was niet gelukt. Totdat hij met een ultieme poging deed.

Watch on YouTube

53 pushups in een uur

Het ziet er bijzonder uit, maar met een wc-rol onder de borst en een bizar tempo weet hij het wereldrecord pushups in 30 seconden weer terug te krijgen. Hij tikt namelijk met een uiterste inspanning de 53 aan. Zelf zegt hij dat hij denkt zichzelf in zijn leven nog nooit zo ver heeft gepusht, letterlijk en figuurlijk. Hij heeft zijn limiet geraakt maar het was het waard. Nu is het de vraag wanneer een kijker dit record weer terug weet te pakken.