Entertainment

Man zet wereldrecord aantal kroegen bezoeken in 1 dag op naam

wereldrecord kroegen bezoeken

De vakantiedagen komen eraan. Meestal ga je dan lekker relaxen, het grasmaaien of een duik in een verfrissend bad nemen. Je hebt mensen die hun vrije tijd liever op een andere manier besteden. Bijvoorbeeld door een café te bezoeken. Eén café bezoeken is toch veel te saai? Daarom zette deze pilskoning een wereldrecord kroegen bezoeken op één dag.

Bierzonder: Wereldrecord aantal kroegen bezoeken

Een dagje zuipen is natuurlijk een briljant idee. Maar je kunt er natuurlijk ook een wedstrijd van maken. Dat is wat Gareth Murphy deed. Hij stond op en dacht: ‘Vandaag ga ik het wereldrecord kroegen bezoeken in één dag verbreken!’. Dat record stond eerder op 51 Engelse pubs in één dag. Dat kan natuurlijk veel beter.

Een nieuw record

Gareth slaagde erin om maar liefst 56 pubs in één dag te bezoeken. Allemaal in het centrum van Cardiff, Wales. Hiermee verbrak hij glansrijk het wereldrecord kroegen bezoeken. In elke kroeg drank hij een biertje en een mixdrankje. Aan het eind van de dag had hij zichzelf helemaal het lazerus in gezopen! “Zoveel drinken had ik echt onderschat. Ik kan niet spontaan boeren en dat hielp me ook niet. Het was het zwaarste dat ik ooit deed in mijn leven!”, aldus wereldrecordhouder Gareth Murphy.

Van kroeg naar kroeg en van WC naar WC

“Ik weet niet meer exact hoeveel keer ik naar het toilet ben geweest” zegt Gareth. “Het plan was om dat telkens na 10 pubs te doen, maar op het einde was dat veel meer.” Gareth had Cardiff ook niet zomaar gekozen, want de stad heeft – bekeken qua oppervlakte – het meeste aantal pubs in het ganse Verenigd Koninkrijk. Hij startte zijn recordpoging om 10 uur ’s ochtends met een limonade in de pub Wetherspoon.

Meer bijzondere wereldrecords zien? Deze vrouw verbrak het wereldrecord aantal kipnuggets eten in één minuut. Je moet het maar kunnen!

Beeld: Guinness World Records.