Doordat we iedere dag vroeg opstaan om naar het werk te gaan, vergeten we af en toe wel eens waar het leven echt om draait: genieten. Iedereen geniet op z’n eigen manier, maar ik denk dat we het er wel over eens kunnen zijn dat een weekend weg met je beste maten hier zeker onderdeel van uitmaakt. Hoe plan je eigenlijk zo’n ultiem weekend weg?

Locatie

Het uitkiezen van een locatie die iedereen vet vindt, lijkt altijd de meest lastige opgave. Om dat hele geneuzel voor te zijn, hebben wij een unieke locatie voor je uitgekozen: Hamburg. Het zal waarschijnlijk niet een van je eerste ingevingen zijn, maar we kunnen je garanderen dat deze havenstad alles heeft wat jullie weekend tot een geslaagde trip maakt. Het uitgaan, de vele restaurants en de rijke geschiedenis van de stad – genoeg aspecten om een paar dagen goed door te brengen.

Roadtrippen

Als vriendengroep kun je voor gemak kiezen en met het vliegtuig gaan. Als je een American Express – Flying Blue kaarthouder bent, dan ontvang je Award Miles bij iedere uitgave die je doet. Deze kun je besteden aan andere vluchten, hotelovernachtingen, autohuur en nog veel meer.

De voordelen zijn eindeloos, zo vlieg je al met 6.800 Award Miles naar Hamburg. Dat is bijna niks, aangezien je 5.000 Miles als welkomstbonus ontvangt bij een American Express – Flying Blue Silver Card (die het eerste jaar gratis is). Bij de Flying Blue Gold en Flying Blue Platinum krijg je 10.000 en 20.000 punten. Introduceer je overigens je vrienden dan krijgen jullie beide een nog grotere bonus, zo heb je dus dat ticket gelijk bij elkaar gespaard. Check hier het huidige aanbod.

Vind jij het gezelliger om deze trip met de auto te maken, geen probleem! Zelfs niet wanneer jullie niet over een auto beschikken. Je krijgt met jouw kaart namelijk tot 15% korting wanneer je bij Hertz een auto huurt, en met een Flying Blue Gold of Flying Blue Platinum krijg je gratis een upgrade. Op die manier kunnen jij en je beste vrienden alsnog die roadtrip maken. Bovendien is de afstand prima te overbruggen met de auto, dus waarom niet? Daarnaast is een roadtrip gegarandeerd lachen en kun je zelf indelen hoe je precies naar Hamburg toe gaat. Zo kun je ervoor kiezen om in een keer door te rijden, of om af en toe een tussenstop te maken om andere steden of bezienswaardigheden te bezoeken.

Tijdens een roadtrip heb je de ultieme formule te pakken voor goede verhalen en hilarische momenten. Er is niets leuker dan met je vrienden op een paar vierkante meter naar Hamburg te cruisen terwijl jullie het ene sterke verhaal na het andere de auto in slingeren. We durven je te garanderen dat je je vrienden nog beter gaat leren kennen en de roadtrip een absolute toevoeging is aan het weekend.

Restaurants

Wanneer je onderweg bent dan kunnen we ons voorstellen dat eten meer een noodzaak is, dan echt een tijdsbesteding. Echter, zodra jullie op de plaats van bestemming zijn, is eten juist een moment van ontspanning – neem het er dus vooral van. American Express heeft als voordeel dat er wereldwijd maar liefst 600 restaurants bij zijn aangesloten. Uiteten bij een van deze restaurants zorgt ervoor dat je als kaarthouder automatisch goede deals krijgt. Zo kun je een aperitief, een fles wijn of zelfs 20% korting op de rekening ontvangen. Zo geniet je volop van je weekend, en houd je toch wat geld over om andere leuke dingen van te doen!

Overigens spaar je ook punten met iedere euro die je uitgeeft, die je kunt inwisselen voor weekendjes weg, korting op vliegtickets of concerttickets.

Kroegentocht

Met een goed gevulde maag en een paar bier in je mik is het tijd om Hamburg te verkennen. Hamburg staat bij veel buitenstaanders bekend om de Reeperbahn. Deze straat is het kloppend hart van het bruisend nachtleven in Hamburg en beslist de plek waar jullie heen moeten. Er zijn veel verschillende soorten vermaak te vinden: een goede club, chill café of een gentlemen’s club, je vindt ze allemaal op de Reeperbahn. Je kunt jullie avond daarom smooth inleiden met wat zwoele R&B muziek en misschien wat rauwe hiphop, om vervolgend de overstap te maken naar een van de vele techno-clubs. Ook voor een traditionele kroegentocht ben je op de Reeperbahn zeker aan het juiste adres.

Hotel

Na een avond flink doorhalen is het tijd voor nachtrust. Wanneer je als Gold of Platinum Cardmember van American Express bij een van de 500 speciaal geselecteerde hotels boekt, dan geniet je van unieke privileges. Denk hierbij aan een gratis kamer upgrade bij je check-in, indien deze beschikbaar is. Daarnaast krijg je bij elk bezoek $75 hoteltegoed wat je bijvoorbeeld kunt besteden aan een heerlijke spa of diner. ’s Ochtends sta je op en kun je de dag gelijk goed beginnen, want dan staat er een prima kater-ontbijt voor je klaar.

Het is dus wel even tactisch kijken naar jullie verblijf. Je wilt op de best mogelijke locatie zitten, met de fijnste service. Daarnaast zou je een dief van je portemonnee zijn als je niet optimaal profiteert van de potentiële voordelen die jij krijgt vanwege je kaart. Zorg dus dat je dit voorafgaand aan jullie tripje goed uitgezocht hebt. Zo maak je je vrienden ook weer blij.

Middagprogramma

Wat is een mannenweekend zonder dagactiviteit? Hamburg staat echt bekend om zijn haven, rauwheid en no-nonsense mentaliteit. Er zijn tal van vette dingen te doen, denk aan een graffiti-tour, het scheepvaartmuseum of breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de vele bierproeverijen. Wanneer de zon schijnt kun je trouwens ook heerlijk aan het water zitten bij een van de vele strandtentjes. In de buurt van de haven vind je namelijk diverse beach clubs.

Naast deze mogelijkheden is het ook aan te raden eens een poging te wagen in een van de vele Live Escape Rooms. Hamburg zit vol industriële plekken. Deze worden goed benut door ze te gebruiken als Escape Room. Een vette locatie, vette setting en goed verhaal: een goede planning voor jullie middagbesteding dus.

Traditioneel Duits eten

Zoek ergens in een buitenwijk naar het meest Duitse tentje wat je kunt vinden. Want het is hoog tijd voor een traditionele Duitse maaltijd: bratwurst mit sauerkraut en een goede halve liter. Mocht je niet zo’n zin hebben in een pot zuurkool, dan kun je natuurlijk ook gewoon voor een Schnitzel gaan. Het is wel handig om te weten dat schnitzels in Duitsland over het algemeen van formaat deurmat zijn, so be prepared!

Concert

Jullie boeken het weekend weg rondom deze avond, zodat je naar het optreden van je favoriete artiest kunt gaan. Met jouw American Express kaart kun je concertkaarten in de pre-sale kopen, dus voordat de reguliere verkoop van start gaat. Bovendien kun je concerttickets via Ticketmaster.nl vaak geheel of gedeeltelijk met Membership Rewards punten betalen.

Terugreis

Na een weekend zoals hierboven zal de terugreis een iets minder actieve setting hebben. De roadtrip terug naar ons kikkerlandje is er een die vooral draait om slapen en nog even terugdenken aan de leuke momenten van dat weekend. Bespreken wat voor moois jullie hebben uitgevreten op de Reeperbahn en discussiëren jullie of je in Nederland ook met pretzels kunt ontbijten. Hoe dan ook, Hamburg heeft alle ingrediënten voor een heerlijk weekend weg met vrienden.

Als je het goed aanpakt, links en rechts je voordelen meepakt, dan kunnen we je garanderen dat er een toffe tijd beleefd zal worden. Het is niet alleen een hele veelzijdige stad, het is ook de ideale basis voor een onvergetelijke tijd. Overweeg dus eens wat in de groep te gooien en kijk alvast wanneer je een lang weekend vrij hebt.