Food & Drinks

Zo bezorg jij jouw vriendin een onvergetelijk weekend Den Haag

Aangezien de zomervakantie nog zover weg, is het verleidelijk om er rond deze periode van het jaar eens even lekker tussenuit te gaan. Dit bevordert niet alleen je relatie en de rust in je hoofd, maar zorgt er ook voor dat je weer gebrand bent om een aantal weken te vlammen op je werk. Mijn vriendin en ik zijn niet heel bekend in Den Haag en hebben ons daarom door vrienden laten informeren over de betere hotspots in De Hofstad. Op basis van hun ervaringen hebben we een selectie gemaakt en zijn we het zelf gaan ondervinden.

Kip of kreeft bij MaMa Kelly

Aan het water, tussen een aantal grote bedrijven en in een imposant industrieel gebouw, vind je MaMa Kelly. Als je niet weet dat het er zit, dan kom je er niet – maar de toko zat goed vol dus mensen weten wel degelijk waar men bij MaMa Kelly mee bezig is. We wandelen een schitterende ruimte binnen met een torenhoog plafond en een industriële look.

Hun slogan “Wij hebben geen ingewikkelde menukaart: het is kip óf kreeft”, wordt geheel waar gemaakt na het zien van de menukaart. Zo kun je tijdens de lunch en het diner kiezen uit vier verschillende bereidingswijze van hun signature gerechten. Natuurlijk staan er nog een heel aantal andere gerechten op de kaart, maar voor de ultieme ervaring besluiten wij het advies op te volgen. Waar de menukaart vrij ‘simpel’ is, biedt de wijnkaart een grote verscheidenheid aan opties die goed samengaan met de gerechten op de kaart.

Mijn vriendin kiest voor een klassieke Franse boerenlandskip en ik laat me verleiden om een hele kreeft te bestellen, bereid met knoflooktenen. Beide gerechten worden geserveerd met heerlijke verse frieten en een frisse salade, waarbij ons wordt verteld dat alle producten uit de regio komen. Oja, het is wel leuk om te vertellen dat als je nog nooit een hele kip of kreeft gegeten hebt, dat de bediening je op hele vriendelijke wijze en met een knipoog komt vertellen hoe het eten van een kreeft precies in z’n werk gaat.

Oké toegegeven, MaMa Kelly Den Haag is een beetje uit de ligging, maar wanneer je de beschikking hebt over een auto ben je ook zo in de binnenstad. De ambiance is industrieel, iets wat natuurlijk veel zien de afgelopen jaren, maar daarom niet minder vet! Het eten is heel recht toe recht aan, iets wat we zeker kunnen waarderen – zeker wanneer het zo is uitgevoerd als bij MaMa Kelly.

Locatie: Saturnusstraat 100, Den Haag
Prijs: €€€
Cijfer: 8,3

Totaalervaring bij de Salon van Fagel

Van deze heerlijke lunch moeten we even bijkomen en we besluiten daarom naar onze bed & breakfast te gaan, want betekent dat we het altijd gezellige centrum van Den Haag gaan opzoeken. Lezers van het AD, zullen de Salon van Fagel wellicht kennen, aangezien het restaurant een 8,1 heeft gekregen van de Gouden Pollepel.

Pal naast Paleis Noordeinde vind je restaurant en B&B de Salon van Fagel. We worden welkom geheten door de vriendelijke eigenaresse, die ons vertelt over het monumentale pand waar we onszelf in begeven. De Salon is gelegen in het chique winkelgebied, wat veel gezellige horeca- en winkelgelegenheden betekent en tevens een walhalla voor de liefhebber van kunst en cultuur.

We lopen de karakteristieke trap op die aan alle kanten roept dat hij al honderden jaren wordt gebruikt. Langs de lange bevinden zich drie ruime kamers die allen recentelijk zijn gerenoveerd; Junior Suite, Patio en Loft. Wij slapen in de riante (70m²) Junior Suite, die voorzien is van een heerlijke boxspring, bubbelbad, regendouche en héél véél ruimte.

Leuk om te weten: Bovenaan de trap heb je uitzicht op de tuin (en camerabewaking) van de koning.

Behalve de verschillende B&B opties in dit karakteristieke pand op ‘t Noordeinde, is de jonge chef ook bezig met iets moois. Zijn verfijnde gerechten zijn dan ook niet onopgemerkt gebleven en nieuwsgierig als we zijn wilde we daar het een en ander over weten. De keuken is nog geen jaar geopend, maar er zijn al een heleboel lovende recensies. Zelf hebben wij andere diner plannen gemaakt, maar ik vraag de chef nog even snel om zijn persoonlijke favorieten van de kaart, komt ‘ie: vooraf een amuse en zacht gekonfijte lamsnek, als hoofdgerecht op de huid gebakken rode mulfilet en na een bosbessen dessert.

Wij zien voldoende reden om nog een keer terug te komen op deze prachtige locatie. Onderstaand is op basis van de B&B.

Locatie: Noordeinde 140c, Den Haag
Prijs: €€€
Cijfer: 8,5

Laatste kans op een unieke fine dining ervaring bij HanTing Cuisine

Op aanraden van een goede vriend van me heb ik een reservering bij Han Ting Cuisine gemaakt. Hij vertelde me dat dit een absolute must visit is, maar dat het restaurant vanaf 1 mei haar deuren zal sluiten en terug zal keren met een geheel nieuw concept; Zhèng. Dit Aziatisch fushion-restaurant had tot voor kort een Michelinster en ik kan je vertellen wij begrijpen wel waarom. Dineren bij HanTing is dan ook niet zo maar een ervaring, je wordt meegenomen langs verschillende seizoenen en het eten vertelt een geheel eigen verhaal. De sommelier adviseert bij ieder gerecht een passende wijn, wat het één geheel maakt.

HanTing is op loopafstand van De Salon van Fagel en is daarmee een uitstekende combinatie voor een lekker weekendje weg. Het restaurant zelf kent een modern- Aziatische inrichting, maar dat is wel het minst spannende aan het avontuur wat je aangaat als je hier binnen stapt. Bij HanTing kun je kiezen voor een 4, 5 of 6-gangenmenu of je kunt gaan voor het 5 seasons menu, wat een hele unieke ervaring schijnt te zijn op het gebied van kleur en smaak.

Wij dachten het ‘beschaafd’ te houden door voor een 4-gangenmenu te kiezen, maar door de grote hoeveelheid aan amuses die de avond langskomen, lijkt het net alsof je een dubbel aantal gangen mag verorberen. Ieder gerecht is een kunstwerk op zich en de interessante verhalen die bij ieder gerecht verteld worden, versterken dit gevoel alleen maar. Als voorgerecht krijgen we een typisch Chinees rauwe tonijn en jellyfish, opgevolgd door een gerecht met nog meer vis; heilbot filet met enoki, courgette en razor shells. Het hoofdgerecht is black angus, met shiitake, kalfswang, smoked tomaat en saoto. Het nagerecht kent de schitterende naam; Sperique Yuzu, wat bestaat uit verschillende bereidingswijzen van granny smith appel, witte chocolade en pruim.

Als de Aziatische keuken ergens tot een kunst is verheven dan is het wel bij HanTing.

Locatie: Prinsestraat 33, Den Haag
Prijs: €€€€€
Cijfer: 9

Los van de heerlijke plekken waar wij zijn geweest, is Den Haag een stad die erg veel te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur, shopping gelegenheden en natuurlijk het strand wat praktisch om de hoek is.