Sports

Na zoveel weken zie je resultaat van het trainen

resultaat van training

Wie traint, traint voor een fitter lichaam en/of een betere mentale gesteldheid. Het liefst zie je de dag na je work-out al resultaat, maar helaas is dat niet zo. Hoelang duurt het dan eigenlijk voordat je resultaat ziet van het trainen? Dat leggen we je hier uit.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet van het trainen?

Het resultaat van een training kun je onderverdelen in twee soorten. Men gaat namelijk naar de sportschool om af te vallen, of om spieren te kweken. Bij de één zie je de resultaten wat sneller dan bij de ander.

 

Wanneer zie je dat je bent afgevallen na een training?

Afvallen kun je makkelijker meten dan het verkrijgen van spieren. Daarom kun je na twee of drie weken al resultaat zien van het trainen. Dit zijn echter wel extreme gevallen. Je valt namelijk niet alleen af door te trainen. Je moet er namelijk ook gezonder voor eten en een doel stellen. Meestal zie je na zes weken de beste resultaten als je alles op alles zet om een bepaald aantal kilo’s kwijt te raken. Hierbij is twintig kilo verliezen in zes weken tijd natuurlijk geen realistisch doel. Kies dus een haalbaar streefgewicht. As je gezonder gaat leven en af en toe gaat sporten, zie je gedurende de tijd dat de teller op de weegschaal steeds meer afloopt, en dat is precies wat je wilt.

Wanneer zie je meer spieren na een training?

Hoe snel je resultaat ziet van een training, is verschillend per persoon. Iemand die nog nooit in de sportschool heeft gestaan, maakt in het begin de meeste progressie. Al moet je er niet vanuit gaan dat je gelijk gaat uitzien als een hulk. Zo kun je na zes tot acht weken krachttraining een significante groei in spiermassa zien. Voor een ervaren sporter duurt het wat langer, daar kan het resultaat van een trainingsprogramma soms acht tot twaalf weken duren. Daarbij is het wel belangrijk om niet alleen op je training, maar ook op je voeding te letten. Dit zijn vijf tips om succesvol te bulken. Succes!