Als mensen in de problemen komen, vooral op financieel gebied, neigen ze er eerder naar om het criminele pad te bewandelen. Zo ook een man uit Groot-Brittannië. De wannabe dealer begon drugs te verkopen uit nood en werd op de allereerste dag toen hij begon meteen gepakt door de politie. Een gebrek aan ervaring of gewoon echt ongeluk? Het zou je in ieder geval maar overkomen..

Wannabe dealer gaat handelen uit noodzaak

Rudy Young is een 35-jarige man uit het Verenigd Koninkrijk. Hij raakte verslaafd aan cocaïne, nadat zijn huwelijk ten einde kwam. Het was een zware tijd voor hem geweest. Zijn vrouw had hem verlaten en dat was niet zonder slag of stoot. Het was een echte vechtscheiding. Vervolgens ging de Brit zich focussen op de drugswereld. Rudy kreeg door de scheiding namelijk veel schulden en moest deze op de één of andere manier gaan aflossen. Handelen in verboden middelen leek hem de uitgelezen mogelijkheid om uit de schulden te komen. In deze wereld had hij totaal geen ervaring, alleen de ervaring als koper in plaats van verkoper.

Gelijk aangehouden op eerste dag

De man begon op 20 januari 2021 met het verkopen van drugs. Dit was zijn allereerste dag in de gevaarlijke handel. Hij reed op de Ryedale Avenue in Blackpool op een schemerige namiddag. Op een gegeven moment stopte hij en zette hij de auto op deze straat aan de zijkant. Toevallig stopte hier ook een voetganger die tegen de auto leunde en via het raam in contact was met Rudy Young. De politie zag dit gebeuren en wist meteen wat hier aan de hand was. Er moest hier wel drugs worden gehandeld. Dat klopte. Rudy Young werd per direct aangehouden door de politie.

Rudy pleitte uiteindelijk schuldig voor zijn vergrijp. De Brit vermeed een gevangenisstraf en kreeg in plaats daarvan een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar en 150 uur taakstraf.