Cars & Bikes

Nieuwprijs Rolls-Royce nooit onder 400K: hierdoor is het automerk zo duur

Rolls-Royce Boat Tail

Ben je op zoek naar een nieuw pak en wil je goed voor de dag komen, dan is een maatwerk kostuum waarschijnlijk de beste optie. Dat kost een paar centen, maar dan heb je wel iets dat perfect om je lijf past. Bij auto’s is dat vaak een heel ander verhaal. Je kiest gewoon je favoriete model uit, geeft aan in welke beschikbare kleuren je de wagen wilt hebben en that's it. Tenzij je hele diepe zakken hebt en een paar ton meer of minder geen probleem is. In dat geval gaan bij Rolls-Royce alle deuren open en is de sky the limit.

Maatwerk maakt een Rolls-Royce oh zo duur

Rolls-Royce staat bekend als het meest luxueuze automerk ter wereld. Voor minder dan vier ton ga je het niet redden, bovendien is het reuze handig als je – in financieel opzicht – enigszins flexibel bent. De wagens worden namelijk grotendeels met de hand gemaakt en kunnen geheel naar wens worden aangepast. Wil je het dak bijvoorbeeld in de kleur van de lippenstift van je vrouw hebben? Geen probleem. Desgewenst worden de kleuren die je wenst speciaal voor jou gemaakt. Wil een ander exact diezelfde kleur voor zijn Rolls-Royce, dan zal er eerst aan jouw toestemming moeten worden gevraagd. Overigens is het nog maar de vraag of ze een aparte kleur voor jou moeten maken, Rolls-Royce beschikt namelijk over meer dan 44.000 verschillende kleuren en tinten.

23 lagen coating

Het bovenstaande maakt duidelijk waarom een Rolls zo’n dure wagen is. Het gaat echter verder dan alleen de kleur. Zo is ook de afwerking van elke wagen uniek. Er worden minimaal maar liefst zeven lagen coating gebruikt zodat de kans op zichtbare slijtage minimaal is. Mocht dat om wat voor reden niet genoeg zijn… Men kan tot maar liefst 23 lagen coating aanbrengen. Ook het gebruik van materiaal zoals goudstof in de gewenste kleur is een optie. Ook van een forse hoeveelheid bling bling is men dus niet vies.

Striping

Nog leuker wordt het als je een leuke striping aan wilt brengen op jouw nieuwe Rolls-Royce. Geloof het of niet, maar die striping wordt met de hand aangebracht. Slechts een man binnen het hele Rolls-Royce bedrijf kan en mag dat. Zelfs als je pas later besluit dat zo’n strakke lijn op je deuren wel een leuke aanvulling zou zijn, kan dat. Ook als je dus in Timboektoe woont of een of andere uithoek van de wereld. De beste man reist gewoon naar de locatie waar je wagen staat en brengt de gewenste belijning aan op jouw wagen.

Andere bijzonderheden

Mocht je denken dat alleen het uiterlijk verantwoordelijk is voor waarom Rolls-Royce zo duur zijn, vergeet het dan maar. De echte meerprijs zit van binnen. Mocht je ooit het geluk hebben gehad om mee te rijden in zo’n luxe wagen, dan zal het je zijn opgevallen dat het nagenoeg muisstil is. Je hoort de motor amper en dan komt door de onvoorstelbare goede geluidsisolatie. Ruim 300 pond in gewicht wordt toegevoegd aan de carrosserie om het bijna geluiddicht te maken. Wat betreft het geluid wil men ook niks aan het toeval overlaten. Zelfs de banden zijn voorzien van speciale foam om het geluid met 9 decibel te reduceren. Kortom, het kost nogal wat om de wagen helemaal af te maken.

Wil je het nog leuker maken, kies dan voor een bijna artistieke benadering van het dashboard. In feite is alles mogelijk, zelfs tot aan de unieke verlichting in het dak om de sterrenhemel na te bootsen. Op die manier wordt een rit met je nieuwe Rolls-Royce geen gewone autorit, maar een unieke beleving. Dat zoiets een klein vermogen kost moge dan ook wel duidelijk zijn.