Food & Drinks

Dit is waarom bier wel eens naar wiet ruikt

bier wiet

Er is niets lekkerder dan een heerlijk koud biertje in de zon. Totdat er ineens een aparte geur je neus insluipt, de geur van wiet. Hoe komt het dat bier wel eens naar wiet ruikt? Wij hebben het antwoord.

Waarom ruikt bier naar wiet?

Volgens bierexperts is het heel logisch dat bier wel eens naar wiet ruikt. Bier bestaat voor een groot gedeelte uit hop. Laat het nou zo zijn dat dit belangrijke ingrediënt gewoon uit de cannabisplant komt. Door de hop kan er soms een eigenaardige wietgeur uit je biertje komen.

De geurverandering komt vaak door de zon. Door de warmte komt de ware geur van hop een stuk sneller naar boven. Dit is dus een extra reden om je biertje niet lauw te laten worden in de gloeiende zon.

De geur van hop maskeren

Dat het bier naar wiet ruikt, is de nummer 1 klacht onder van consumenten. Daarom doen bierfabrikanten er alles aan om die geur (zo lang mogelijk) te maskeren. Zo zit bier meestal in donkere flesjes. Bij een Heinekenbiertje komt de geur al veel vaker en sneller naar boven. Daarnaast zit er ook vaak een wikkel om het flesje heen, deze moet het zonlicht tegenhouden. Een bierfles wordt altijd zo lang mogelijk luchtdicht verpakt en beschermd tegen het zonlicht.

Verzorg je bier goed

Maar je biertje heeft nog meer grote vijanden. Wat dacht je van een te lage temperatuur. Je proeft wel degelijk een mindere smaak als je biertje al lang uit de koeling is. Zelfs een rijke schuimlaag kan het heilige water niet voor altijd beschermen. Zorg dus dat je net gekocht bier altijd bewaard op een donkere en koele plek. Na opening moet je hem niet te lang laten staan, anders verliest ‘ie zijn charme en misschien gaat je bier dan naar wiet ruiken, dat vindt niet iedereen fijn.