Het kan een interessant spel zijn tussen twee mensen als er versierd wordt. Wie begint en wie zet welke stap op welk moment? Het is altijd verschillend, maar op een gegeven moment kun je zien aan een vrouw dat uitgevraagd wil worden. En die signalen kun je maar beter herkennen, want dan weet je wanneer je haar op date moet vragen.

Hoe vraag je een vrouw op date?

Die eerste date moet op de één of andere manier geregeld worden. Dat kan door iemand via het online daten te benaderen, of gewoon op de ouderwetse manier. Een gesprekje aanknopen met de schone dame in kwestie en vragen of ze zin heeft om een keer wat te drinken. Maar je moet wel een beetje kunnen timen wanneer je iemand op date kunt vragen. Als de signalen er niet genoeg zijn dat ze er zin in heeft, is het een iets grotere gok. Maar deze 10 dingen kunnen je misschien helpen te weten wanneer het goede moment daar is.

1. Ze is bij je in de buurt

Als de dame in kwestie veel bij je in de buurt is en ‘toevallig’ net is waar jij bent, gaat dat opvallen. Zeker als jij haar ook in de gaten houdt. Als je merkt dat ze dat doet omdat ze interesse in je heeft, kun je haar op date vragen.

2. Staren en lachen

Als je iemand betrapt op dat ze naar je aan het staren is of ze is lief naar je aan het lachen, mogen de alarmbellen rinkelen. Dat zijn de ultieme tekenen waar je wat mee kan. Twijfel je of ze interesse heeft, dan kan dit je overtuigen.

op date vragen

3. Aanraken

Een kleine aanraking tijdens een gesprek kan een grote betekenis hebben. Ze zoekt toenadering en fysiek contact, maar wil niet teveel opvallen. In een luchtig gesprekje kan een kleine touch aan de arm groen licht geven voor jou.

4. Vragen stellen

Is ze benieuwd naar je? Wil ze meer over je te weten komen? Dan mag je in je handjes knijpen. Het kan namelijk ‘gewoon’ beleefde interesse zijn, maar het kan ook dat ze je op date wil vragen. Of nog beter, dat jij haar mee uit vraagt.

5. Flirten

We hebben een paar kleine dingen die bij flirten horen hierboven ook al gelezen, maar er is nog meer. In een gesprek kan ze namelijk ook dingen zeggen die echt voor de flirt bedoeld zijn. Dan kun je haar net zo goed maar gewoon direct op date vragen.

6. Vrienden maken grapjes

Als haar vrienden of vriendinnen een beetje beginnen te lachen als jij in haar buurt bent, kan dat betekenen dat ze met je op date wil. Zeker als ze ook nog grapjes maken die zowel over jou als je potentiële date gaan. Haar vrienden weten het namelijk waarschijnlijk ook als ze interesse in je heeft.

op date vragen

7. Gesprekken over single zijn

Vraagt ze of je single bent? En vertelt ze dat zij single is? Dan heb je bingo. Zelden vraagt een vrouw zonder verdere bedoelingen naar je liefdesleven, laat staan dat ze vertelt over zichzelf. Het kan ook de andere kant op werken: als ze subtiel laat vallen dat ze een vriend heeft, is het einde oefening.

8. Ze lacht om alles

Een onnodig of overdreven hard lachje om iets wat niet heel grappig is. Misschien doe je het zelf wel eens. Daarom kan het ook zomaar dat zij dat doet om een signaal af te geven. “Ha ha ha, wil je me op date vragen?”

9. Ze stuurt berichtjes

Een berichtje zonder dat ze écht iets met je wil bespreken, kan duiden op iets persoonlijks. Als ze naar excuusjes zoekt om met je te blijven praten, wacht ze misschien wel op het moment dat er een afspraakje gepland gaat worden.

10. Haren aanraken

Met de vingers door het haar krullen, het klinkt cliché, en dat is het ook. Maar dat is het niet voor niks. Soms zie je het gebeuren en dan kun je je best maar eens afvragen: zal ik haar nu op date vragen of over 10 minuten?