Other

Deze eigenschappen van mannen kunnen vrouwen absoluut niet waarderen

vrouwen eigenschappen mannen

Oké, we geven het toe. Wij mannen zijn – hoe graag we dat ook willen denken – niet perfect. Er zijn een aantal fouten die we in onze relatie maken zonder dat we het doorhebben. Toch zijn er ook een aantal dingen die we bewust doen, maar die vrouwen blijkbaar behoorlijk irritant vinden. Of je nu gedrag volledig gaat aanpassen of niet: toch is het handig om te weten welke dingen dit zijn.

Aan deze eigenschappen van mannen hebben vrouwen een hekel

Vraag aan vrouwen wat ze aantrekkelijk vinden aan mannen en er komt een hele lijst. Een man die sportief is, of goed kan koken, grappig is en er goed uitziet, wordt door de meeste vrouwen gewaardeerd. Toch zijn er ook genoeg dingen die ze net even wat minder zijn. Dit zijn een paar punten waar je op moet letten.

1. Mannen die te ijdel zijn

Is ze op date, kijkt de man constant in elke autoruit om te kijken of z’n haar nog zit. Of een vriend die vijf keer zoveel Instagram-selfies plaatst als zijzelf. Nee, er zijn weinig meiden te vinden die dit een aantrekkelijk idee lijkt. Het belangrijkste is dat je aandacht voor haar en jullie relatie hebt. Tegelijkertijd geldt dit ook omgekeerd: een vriendin wiens hele leven om haar uiterlijk draait, is al gauw een turn-off.

2. Mannen die verkeerde complimenten geven

Vrouwen vinden het ontzettend fijn om een welgemeend compliment in ontvangst te nemen (gooi er bijvoorbeeld eens één van deze in, ze kan het gegarandeerd waarderen). Toch kun je met je gedrag ook al gauw de plank misslaan. Hieronder een paar voorbeelden van mannelijk gedrag dat vrouwen echt niet aantrekkelijk vinden. Geen idee waar je moet beginnen? Deze 10 complimenten wil iedere vrouw horen.

3. Mannen die te onverzorgd zijn

Het tegenovergestelde van te ijdel is te onverzorgd. Ook dat vinden de meeste vrouwen geen fijne eigenschap. Het wekt de indruk dat je niet goed voor jezelf zorgt en dat is voor weinig vrouwen een turn-on. Mannen die aandacht aan hun haar besteden, een lekker luchtje opdoen en schone, vlotte kleding aandoen komen al een heel eind.

4. Mannen die te veel dingen vergeten

Iedereen vergeet wel eens iets in zijn of haar relatie, maar een man die alles vergeet lijkt al gauw niet geïnteresseerd. Dat het Valentijnsdag, of jullie 3-jarig-jubileum is, dat zijn nou eenmaal dingen die je niet hoort te vergeten. De verjaardag van de moeder van haar beste vriendin is weer een ander verhaal. Waar het hem vooral in zit is dat een vrouw het niet aantrekkelijk vindt als je dingen vergeet waar ze veel waarde aan hecht. Dan is het vergeten niet per se het pijnpunt, maar vooral het feit dat het voor jou dus niet zo belangrijk is als voor haar.

5. Mannen die geen vragen stellen

Ook voor dit punt geldt: vrouwen houden niet van ongeïnteresseerde mannen. Als je haar nooit vragen stelt, zal zij het idee hebben dat je haar niet serieus neemt en enkel aan jezelf denkt. Vraag niet alleen hoe haar dag was, maar stel ook een paar extra vragen.

6. Mannen die te veel flirten

Natuurlijk vindt ze het leuk als je haar zo nu en dan een beetje inpakt, charmeur die je bent. Een beetje flirten laat zien dat je sociaal bent en dat kunnen veel vrouwen erg waarderen. Let wel, houd dit beperkt tot de persoon voor wie het echt bedoeld is. Een man die openlijk flirt met andere vrouwen maakt weinig kans haar bij zich te houden. Ze zal het idee hebben je niet te kunnen vertrouwen en de kans is groot dat je haar uiteindelijk kwijt raakt. Dus think twice voordat je iets te gezellig wordt met het meisje uit de bar.