Other

Onderzoek: Op deze leeftijd ben jij het aantrekkelijkst voor vrouwen

verzorging onweerstaanbaar

Leeftijd in een relatie kán een ding zijn. Tegelijkertijd hoeft dat niet altijd zo te zijn. Zo schreven we eerder al over het ideale leeftijdsverschil in je relatie. Maar wat is nou precies de leeftijd waarop mannen het aantrekkelijkst zijn volgens vrouwen? Uit onderzoek is daar een verrassende uitkomst over naar voren gekomen.

Op deze leeftijd ben jij het aantrekkelijkst voor vrouwen

Als het aankomt op aantrekkingskracht is leeftijd niet het enige dat meetelt. Humor, haar uiterlijk, conditie, interesses en karakter vormen ook allemaal redenen waarom we ons tot bepaalde vrouwen voelen aangetrokken.

Onderzoek naar aantrekkelijkheid

Uit onderzoek is nu naar voren gekomen dat er bepaalde leeftijden zijn de beide seksen elkaar het knapste vinden. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Science Advances.

Zij bestudeerden maar liefst 200.000 datingprofielen en kregen hier een opvallende uitkomst uit. Wat blijkt? De aantrekkingskracht van mannen op vrouwen piekt bij 50. Daarentegen is de piek bij vrouwen (dus op welke leeftijd ze het meest aantrekkelijk worden gevonden door mannen) te vinden bij 18 jaar.

Wetenschap is het er niet over eens

Het is een behoorlijk leeftijdsverschil. Voor het onderzoek zijn verschillende verklaringen te verzinnen. Zo kan het zijn dat mannen zich aangetrokken voelen tot vrouwen wanneer zij het meest vruchtbaar zijn, terwijl vrouwen  onbewust een man willen die voor hen (en de kinderen) kan zorgen.

Ook kan het zo zijn dat de dames meer op macht, ervaring en carrière vallen, terwijl heren het uiterlijk en jeugdigheid belangrijker vinden. Hoe het ook zij: nu we dit weten is het meteen een stuk minder erg om ouder te worden. Check deze  tips voor oudere mannen om te daten met een jongere vriendin om je alvast voor te bereiden.