Health

Waarom met sokken slapen jouw nachtrust verbetert

slapen met sokken

De één heeft er een bloedhekel aan, de ander kan juist niet zonder; met sokken aan Slapen. Hoe niet charmant het ook is, het schijnt wel goed te zijn voor je. Hoe zit dat precies?

Waarom met sokken slapen een goed idee is voor je nachtrust

Slapen met sokken kan heerlijk zijn. Je krijgt lekkere warme voeten en hebt een fijn stofje in plaats van die koude stampers die tegen elkaar aan wrijven. Men kan ook het tegenovergestelde denken, want met die vieze sokken in bed ga je ‘s nachts toch ontzettend zweten? Geen denken aan. Er heeft altijd al een strijd gewoed tussen wat nou beter is: met óf zonder sokken slapen. Wij hebben vandaag in ieder geval een aantal argumenten voor je waarom wel met sokken zou moeten slapen.

Makkelijker in slaap vallen

We vallen, maar even met de deur in huis; mensen die met sokken aan slapen vallen sneller in slaap. Koude voeten kunnen er namelijk heel goed voor zorgen dat je niet in slaap kan vallen. Uit onderzoek, gepubliceerd in Nature, is namelijk gebleken dat wanneer je met sokken het bed in duikt er een signaaltje naar je hersens wordt gestuurd dat zegt ‘hey, het is bedtijd’. Dit komt doordat de bloedvezels in handen en voeten worden geopend. Hierdoor warmt je lichaam op en zal het proces van slaperig worden versnellen.

Zachte stoffen werken het best

Als je het warm hebt, word je dus lekker slaperig. Daarom zorgen warme voeten er ook voor dat je sneller weg dommelt. Welke sokken je aan hebt kan ook nog een groot verschil maken in hoe snel jij in slaap komt en warme voeten krijgt. Een lekker zachte stof zoals kasjmier of merinowol zijn hier het allerbest voor. Ook moeten de sokken niet te strak zitten, dat is weer slecht voor de bloedsomloop. Als je het koud hebt, ben je alerter en val je dus ook veel minder snel in slaap.

Toch nog niet overtuigd om met sokken aan de slapen? Als jij snel in slaap valt zonder sokken is dat ook prima. Zonder enig kledingstuk slapen mag ook wat ons betreft, want zonder kleren slapen heeft zo z’n voordelen.