Eindelijk terug van weggeweest: in deze voorbeschouwing blikken wij vooruit op de GP van Canada. De Grand Prix op Circuit Gilles Villeneuve ademt historie en brengt een uitdaging die F1-coureurs en de teams graag verwelkomen.

Voorbeschouwing GP Canada: Circuit Gilles Villeneuve en Wall of Champions

De Grand Prix van Canada op Circuit Gilles Villeneuve vindt dit weekend plaats in Montreal, Canada. Het stratencircuit op het Notre Dame-eiland bevindt zich in Parc Jean-Drapeau. Het is een snel circuit, met een lengte van 4,361 kilometer en waar relatief weinig downforce nodig is.

Wat deze locatie bijzonder maakt: dat het Circuit Gilles Villeneuve best wel onvergeeflijk is en de actie daardoor plaatsvindt op scherpst van de snede. Zoals ter hoogte van de befaamde Wall of Champions. De coureurs scheren dan met hoge snelheid langs een muur. De naam leent zich aan de meerdere wereldkampioenen, waaronder Michael Schumacher en ook de Canadese Jacques Villeneuve, die hier crashten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Nieuw hoofdstuk in gevecht om de titel

Ook dit is een circuit waar inhalen niet bepaald gemakkelijk is. Het zal interessant zijn om te zien in hoeverre de nieuwe auto’s de gevechten zullen bevorderen tijdens deze Canadese GP. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Kampioenschapsleider Max Verstappen van Red Bull Racing heeft nog niet gewonnen in Montreal. Wel stond hij er een keer op het podium (P3). Het ziet er tot nu toe gunstig uit voor de Nederlander wat betreft de prestaties van de RB18. Niet alleen vanwege de vele gemiste kansen bij Ferrari overigens. 

Voordeel voor Red Bull in Montreal?

Het team beschikt over een goede racewagen op zondagen. Eentje die in opzicht van banden sparen de betere kaarten heeft. Daarnaast heeft Red Bull veel minder last van porpoising in vergelijking met de rivalen van Ferrari en ook Mercedes. Circuit Gilles Villeneuve staat, net als Bakoe, niet bepaald bekend vanwege asfalt als een biljartlaken.

Voorbeschouwing GP Canada: sessietijden voor dit weekend:

Vrije Training 1 vrijdag 17 juni 20:00 – 21:00
Vrije Training 2 vrijdag 17 juni 23:00 – 00:00
Vrije Training 3 zaterdag 18 juni 19:00 – 20:00
Kwalificatie zaterdag 18 juni 22:00 – 23:00
Beeld: Red Bull Contentpool.