Cars & Bikes

Ter land en ter zee: met deze hovercraft ben jij elk terrein de baas

vonmercier arosa

Ben jij de traditionele voertuigen als een auto, motor of een fiets een beetje zat? Check dan eens deze Vonmercier Arosa.

Vonmercier Arosa

Er is een nieuw voertuig op de markt dat ontworpen is om over verschillende soorten terreinen te rijden, zowel op land als op water. Dit voertuig kan tot 20 centimeter boven de grond zweven en is aangedreven door elektrische motoren, waardoor het geen CO2-uitstoot heeft. Het biedt plaats aan drie personen en heeft een opvallend design. Maar wat is dit voor voertuig en wie heeft het ontworpen?

Amerikaans bedrijf

Het Amerikaanse bedrijf VonMercier heeft een nieuw elektrisch voertuig gemaakt, genaamd de Arosa. Dit voertuig is uniek, omdat het een hovercraft is. Hierdoor kan het tot 20 centimeter boven de grond zweven. De Arosa is ontworpen om over verschillende soorten terreinen te kunnen rijden, waaronder gravel, gras, sneeuw, zand en water. Dit maakt het een veelzijdig voertuig voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw soort avontuur.

Technologie en design

De Arosa wordt aangedreven door drie elektrische motoren en kan snelheden bereiken tot 80 kilometer per uur. De hovercraft heeft een bereik van zo’n 125 kilometer op één lading en kan tot 225 kilogram aan gewicht dragen. Het voertuig heeft een opvallend ontwerp met een carrosserie van carbon fiber en een open cockpit met plaats voor drie personen. Er is ook een optioneel teak dek met een ladder, voor mensen die het voertuig op water willen gebruiken.

Een unieke ervaring

De Arosa biedt een geheel nieuwe ervaring voor mensen die graag buiten zijn en nieuwe avonturen willen beleven. Het is een duurzaam voertuig dat geen CO2-uitstoot heeft, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die op zoek zijn naar milieuvriendelijke manieren van vervoer.

VonMercier heeft slechts 25 modellen van de Arosa geproduceerd voor 2023. Er zijn nog maar achttien plekken beschikbaar. Reserveringen zijn mogelijk via deze link met een aanbetaling van $1.000 USD en het voertuig kost $200.000 USD.

Watch on YouTube

Beeld: VonMercier.