Zeggen we caravan, dan denkt men toch gauw aan een vaal geworden witte rakker achter een degelijke Citroën op de Franse camping. Helemaal niets mis mee, alleen niet een enorm avontuurlijk imago. Maar gelukkig is daar de Brit Steve Jones, die eigenhandig zorgde voor de meest brute caravan ooit gebouwd. Hij gebruikte een vliegtuigmotor om zijn caravan te bouwen.

Van vliegtuigmotor naar brute caravan

Van de man die een eigen bioscoop bouwde in zijn schuur naar een ander, die zijn eigen caravan besloot te bouwen. Drie maanden, dat is wat het Steve tot nu toe heeft gekost om deze vliegtuigmotor om te toveren tot caravan waar zelfs de grootste camping-hater van gaat wankelen in zijn principes. Het doel van de Brit was om een caravan te bouwen waar hij samen met zijn vrouw en twee zonen in kunnen verblijven.

vliegtuigmotor

Het gevaarte is gedoopt tot ‘VC10 Caravan Pod’ en is niet de eerste de beste vliegtuigmotor die Steve onder handen heeft genomen. Hij werkte namelijk als technicus voor de Royal Air Force en weet dus wel raad met de verschillende onderdelen van een vliegtuigmotor. In dit geval gaat het om het omhulsel van een motor van een Vickers VC10 Jetliner.

vliegtuigmotor

Een flink project

Voor het nodige daglicht heeft Steve de vliegtuigmotor voorzien van een dakraam. Daarnaast bouwde hij twee deuren om de caravan te betreden. In de vliegtuigmotor vind je een minimalistische keuken en slaapplek voor 4. Daar moet wel bij gezegd worden dat de sfeer goed moet zijn wil je er inderdaad met vier in slapen. Veel ruimte voor wat personal space is er niet.

vliegtuigmotor

De vliegtuigmotor-caravan heeft een klein keukentafeltje et een bank, maar bij lekker weer klap je de zijkant gewoon open en creëer je een overdekt terras. Het geheel ziet er indrukwekkend uit, maar is nog niet helemaal klaar. De buitenkant is nu nog grijs, maar zal in de toekomst van de originele kleuren an de Jet worden voorzien.

Interesse in de caravan is groot

Het feit dat wij het er hier over hebben verraadt al een beetje: de bijzondere caravan is niet onopgemerkt gebleven. Veel mensen hebben Steve al laten weten interesse te hebben in de omgebouwde vliegtuigmotor. Ondanks de flinke prijzen die er al geboden zijn is Steve niet van plan de caravan te verkopen. En geef hem eens ongelijk.