Als je een opvallende wagen wil hebben moet je even opletten. Er is namelijk een auto ontworpen die lijkt op een vliegtuig, maar geen echte vleugels heeft. Hij is wel bijna net zo lang als een vliegtuig en kun je daarom prima een vliegtuiglimousine noemen. Een bijzondere gewaarwording.

Bijzondere vliegtuiglimousine ontworpen

Hij bestaat al een tijdje, maar is nog niet bij een koper terechtgekomen. De vliegtuiglimousine in kwestie is in 2019 al in een aflevering van het programma Ridiculous Rides terechtgekomen. Daarna is er op een veiling al geboden op de gekke wagen, maar een koper werd nog niet gevonden. Dat komt omdat de eigenaar er eigenlijk 5 miljoen dollar voor wil hebben. Niemand heeft dat bedrag nog geboden, dus momenteel staat hij nog steeds te koop.

vliegtuiglimousine

Om deze vliegtuiglimousine in elkaar te zetten zijn er vier verschillende auto’s gebruikt. Zo zit er een 8.1 liter V8 motor in van een Chevrolet Vortec. Die levert maar een derde van deze omgebouwde Lamborghini, maar nog steeds 400 pk. Dat moet genoeg zijn om een bolide van 5.443 kilo naar een snelheid van 160 km/u te brengen. Verder zijn er naast die vier auto’s die onderdelen leverden ook unieke ontwerpen van deze vliegtuiglimousine. Zo is het skeletframe origineel en zijn ook de wielen ontworpen bij het produceren van dit bakbeest.

Van binnen een echte limousine

Aan de binnenkant van deze wagen zie je dat het echt een limousine is. Er is plaats voor acht passagiers op de luxe banken die verlicht worden met de handgemaakte LED-verlichting. Je kunt onderweg een filmpje kijken op het grote 42-inch televisiescherm. Die is gekoppeld aan de ‘straalmotoren’ aan de buitenkant. Daar zitten namelijk ook speakers in die over de straten mensen mee kunnen laten genieten met de film.

vliegtuiglimousine

Meer dan een miljoen om winst te maken

Nu deze vliegtuiglimousine al enkele jaren klaar is, blijkt dat er waarschijnlijk geen winst op gemaakt gaat worden. Er is namelijk bij die eerste veiling al niet genoeg geboden richting de vraagprijs van $ 5 miljoen. Om winst te maken moet er meer dan een miljoen betaald worden, want de kosten om hem te maken waren dus al aan de hoge kant.