Tegenwoordig gaat het hard met de ontwikkelingen van het toekomstige vervoer. Er wordt nu zelfs gewerkt aan een vliegende auto. Ze zijn inmiddels al zo ver met deze bolide dat hij zijn eerste testvlucht al succesvol heeft afgerond. De officiële naam voor dit ‘ding’ is de AirCar.

Vliegende auto

Het is misschien niet de meest praktische, of cool uitziende bolide, maar met deze vliegende auto zou je bijvoorbeeld heerlijk op vakantie kunnen zonder last te hebben van al het verkeer. De AirCar kan op één tank ongeveer zo’n duizend kilometer afleggen. Af en toe zul je dus een stop moeten maken, maar je hebt in ieder geval geen huilende baby’s of vervelende mensen aan boord van je eigen vliegtuigje. Er kunnen namelijk maar twee mensen in. In ieder geval heeft de PAL-V er een nieuwe rivaal bij.

Deze vliegende auto is ook legaal op de openbare weg. Dus mocht je op met deze bolide op je vakantiebestemming aankomen, heb je in ieder geval ook al een auto bij je. Deze AirCar heeft alleen nog geen vlekkeloos design, want er is bijvoorbeeld weinig ruimte, en je mag met de andere persoon niet meer dan tweehonderd kilo wegen. Anders kan de AirCar niet opstijgen. Er zijn ook zeker verbeterpuntjes, maar toch is het al een heel mooie start voor een nieuwe tak in het toekomstige vervoer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NOS (@nos)

Snelle transformatie

Deze vliegende auto transformeert in twee minuten en vijftien seconden weer naar een normale bolide. Na je landing zou je dus al gauw door kunnen rijden (als je de benzinetank niet hebt leeggetrokken). En je kunt even snel ook weer vertrekken. In de lucht behaal je een topsnelheid van ongeveer 170 kilometer per uur en je hebt natuurlijk geen last van die vervelende files. Toch moeten er nog een hoop regels opgesteld worden om dit concept te laten werken, want waar laat je zo’n vliegende auto landen? Dat zijn allemaal zorgen voor later, nu is het in ieder geval vet dat ‘ie zijn eerste testvlucht succesvol heeft gedaan.