Entertainment

Deze mini-docu over noodling is een must-watch voor iedere visser

Vissen Documentaire Noodling

Vissen kan zoveel meer zijn dat dat hengeltje uitwerpen in een meer. Neem nou bijvoorbeeld magneetvissen, diepzeevissen of voor de hardcore vissers onder ons: ‘noodling’! Het is een tak van sport die vooral in Amerika veel aanzien kent, waar de meervallen zo goed als heilig zijn verklaard en het een hoog Cowboy-gehalte heeft.

Noodling

Noodling is in principe niks anders dan je handen in modderig water steken om ergens uit gaten in de rivierbedding een meerval naar boven te vissen, en dit allemaal zonder hengel of reel. Aangezien we het toch over Amerika hebben is hierbij toepasselijk de regel ‘The Bigger The Better’, zeker gaat om een kampioenschap.

In het Amerikaanse Oklahoma zijn Kaleb Summers en Marion Kincaid rivaliserende Okie Noodling Champions. Marion Kindcaid werd onttroond door Kalem Summers en na zijn onttroning besloot hij vriendschap te sluiten met zijn mede-Noodling-kampioen. Hun verhaal is de focus van de nieuwste video van YETI Presents: Bottom Feeders, en het is fascinerend voor iedereen die zich in vissen interesseert:

Watch on YouTube

Bron: BroBible