Virgil van Dijk is onze Hollandse trots in de muurvaste verdediging van de top van de Premier League. De sterspeler van Liverpool is in augustus 2019 verkozen tot Europees voetballer van het jaar. Dit was nadat hij de Champions League had gewonnen met de Engelse club. Maar hoeveel heeft Virgil van Dijk in de afgelopen jaren bij elkaar gespeeld?

Virgil van Dijk, Nederlands trots

Na de magere jaren van het Nederlands elftal tussen 2015 en 2018 kunnen we zeggen dat Oranje weer uit het dal is gekropen. Sterker nog, er is sprake van een ware wederopstanding. Nadat ‘we’ ons zowel voor het EK van 2016 als het WK 2018 niet hadden geplaatst, is er verandering in de tent gekomen. Mede dankzij de leidende hand van bondscoach Ronald Koeman natuurlijk, maar dat niet alleen. Met Virgil van Dijk als aanvoerder die het Nederlands elftal nodig heeft, hadden we dit jaar een mooi EK kunnen spelen. De centrale verdediger heeft zich ontpopt tot één van de boegbeelden van het mondiale Nederlandse voetbal.

View this post on Instagram

Some #FIFA20 time 🔥💪🏾

A post shared by Virgil van Dijk (@virgilvandijk) on

Waarde: 80 miljoen

Als Virgil van Dijk nu overgekocht zou worden door een andere club dan Liverpool, zou hen dat minimaal 80 miljoen euro kosten. Dat is namelijk zijn huidige marktwaarde. Voor de coronacrisis was die waarde nog 100 miljoen.

Het zou zomaar kunnen dat de daadwerkelijke kosten nog hoger gaan uitvallen door bonussen en andere kosten. Liverpool heeft dan ook ruim 84 miljoen euro betaald bij zijn overname van Southampton in januari 2018. Zijn salaris ligt dan ook wel iets lager dan die tientallen miljoenen. Toch heeft hij niet veel te klagen op financieel gebied.

Goed contract, goed salaris

Het contract van 5,5 jaar bij Liverpool heeft Virgil van Dijk een goed salaris opgeleverd. Per week verdient hij 200.000 euro bruto. Reken dat uit naar een jaarsalaris en je zit al op 10,5 miljoen per jaar. Volgens Quote staat zijn huidige vermogen mede dankzij dit hoge salaris op 25 miljoen euro. Hiermee is hij nog niet de best betaalde voetballer, maar wel hij staat wel in de top-5. 

View this post on Instagram

Guess who’s back! 🕺🏽

A post shared by Virgil van Dijk (@virgilvandijk) on