Heb jij een zwak voor vintage auto’s en in het bijzonder met Rolls-Royce? Heb je zelf wel eens in de ring gestaan of affiniteit met de bokswereld? Dan kan 5 oktober nog wel eens jouw geluksdag zijn. Op deze dag gaat namelijk de vintage Rolls-Royce van Cassius Clay, oftewel de boks legende Muhammad Ali, geveild worden en de geschatte opbrengst van deze auto maakt het nog interessant ook.

Rolls-Royce Silver Shadow cabriolet

In het jaar 1970 besloot Muhammad Ali, na de terugkeer van zijn carrière, zichzelf even flink te verwennen en liep een autodealer binnen en kocht daar deze splinternieuwe Rolls-Royce Silver Shadow cabriolet. Dit werd zijn favoriete speeltje, terwijl hij het destijds nog helemaal niet kon veroorloven.

Nu, 48 jaar later, gaat deze auto onder de hamer en grappig genoeg beschikt deze momenteel over een Nederlands kenteken. Heb je de handtekening van legendarische bokser nooit kunnen bemachtigen? Dan is dit de uitgelezen kans om er alsnog nog aan te komen, want de papieren die je erbij krijgt zijn nog ondertekend door dé enige echte Muhammad Ali.

Rolls-Royce Silver Shadow cabriolet Muhammad Ali Gewoonvoorhem auto

Het interieur van de bolide is niet bepaald vlekkeloos en dat resulteert dan ook in het feit dat de veilingmeester de opbrengst van de auto op zo’n €40.000 – €60.000 heeft geschat. Het blijft echter een veiling en gezien de geschiedenis van de auto, zou dit bedrag flink kunnen oplopen. Geïnteresseerden zijn welkom om op 5 oktober naar de ‘The Zoute Sale’ in Knokke-Heist (België) te komen en mee te bieden op dit stukje geschiedenis van The Greatest. 

Rolls-Royce Silver Shadow cabriolet Muhammad Ali Gewoonvoorhem