Midden in Haarlem staat er nu een prachtige, monumentale villa te koop. Het in 1898 gerealiseerde ‘kasteel’ staat sinds vorige week te koop en is van jouw voor een paar luttele miljoenen. Indruk met een woning maken? Dan zit je met dit kasteel wel goed.

Villa te koop in Haarlem

Aan het Wilhelminapark in Haarlem staat er nu en prachtige villa te koop. Met een woonoppervlak van 453 vierkante meter is er genoeg ruimte om, van dit voorgaande kantorenpand, jouw droomwoning te maken. De villa beschikt over een origineel karakter en heeft nog bijna de oorspronkelijke indeling. Dit houdt in dat je overal prachtige details tegen komt van de 19e-eeuwse stijl.

villa te koop

Het huidige kantorenpand heeft een make-over nodig

Je komt binnen in de vorstelijke entree. Hier voel je met de marmeren muren meteen het ‘kasteelgevoel’ opborrelen. De begane grond bestaat uit vijf kamers, waaronder een woonkamer en-suite met aansluitend de serre en een keuken die wel een opknapbeurt kan gebruiken. Via het klassieke trappenhuis kom je terecht op de eerste verdieping. Daar bevindt zich een ruime overloop en is er plaats voor zes grote kamers. De kamers worden nu gebruikt als kantoor dus de indeling en inrichting zijn geheel naar eigen smaak. Pluspunt: vanuit enkele kamers heb je een mooi uitzicht over het aangelegen park.

villa te koop

Het kasteel heeft nog mooie extraatjes

Wanneer je verder loopt in het trappenhuis, kom je uit op de tweede etage. Hier is er nog ruimte voor maar liefst 4 kamers. De ‘zolder’ bevat verschillende dakramen en moderne dakkapellen, waardoor er extra ruimte is gecreĆ«erd. Ook is er nog een ruime kelder waar je jouw perfecte mancave in kunt maken. Rondom de villa bevindt zich ook nog een fraaie tuin en heb je een eigen oprit. In totaal heb je de beschikking over een perceel van 565 vierkante meter. Ook van de tuin kun je dus goed gebruik maken. Wees snel want deze villa staat waarschijnlijk niet lang meer te koop.

villa te koop

De vraagprijs van de villa

Dit alles mag natuurlijk wel wat kosten. De villa, gelegen aan het Wilhelminapark, staat te koop voor een mooie 3 miljoen euro. Op de Funda-pagina van de villa in Haarlem kun je nog even verder wegdromen in het prachtige huis. Je moet een beetje door de inrichting heen kijken. Het kasteel heeft namelijk nog een flinke make-over nodig.

villa te koop in Haarlem