Entertainment

Goed nieuws: Vikings krijgt spin-off op Netflix

Netflix heeft een vervolg op de serie Vikings aangekondigd: Vikings Valhalla. Hiermee gaat het grote succes van deze serie verder. En een voordeel voor veel liefhebbers: de spin-off Vikings Valhalla is wereldwijd te zien op Netflix, terwijl de oorspronkelijke serie nog niet in Nederland te zien is op Netflix.

Laatste seizoen Vikings

Een sinterklaascadeau waar veel fans blij mee zijn: vanaf 5 december is het zesde en laatste seizoen van Vikings te zien bij Ziggo Movies&Series. Wie hier geen abonnee is, kan Vikings kijken op de gratis zender van Fox. De originele serie volgt de avonturen van Ragnar Lothbrok, de grootste held uit de tijd van de Vikingen, rond de 9e eeuw na Christus. De serie heeft een zeer goede waardering met het cijfer 8,6 op IMDb. Helaas voor de fans is dus besloten dat er geen zevende seizoen komt van Vikings. We zullen ons vizier hierna dus moeten richten op de spinoff die Vikings Valhalla gaat heten. Benieuwd naar Vikings seizoen 6? Check hier de trailer.

Watch on YouTube

Wat kunnen we verwachten van de spin-off?

De vervolgserie is van dezelfde bedenker Michael Hirst, en speelt zich honderd jaar later af. We gaan de beroemdste Vikingen uit de geschiedenis bekijken. Onthoud de namen Leif Erickson, Freydis en William the Conqueror dus maar. Hun legendarische ervaringen worden met ons gedeeld, en er wordt “hartverscheurende en niet te stoppen actie” verwacht.

Ierland: where the magic happens

Vikings Valhalla gaat gefilmd worden in Ierland, net als de originele serie. Ondanks dat die voor een groot deel in Scandinavië plaatsvindt, is Ierland de filmlocatie. Met de adembenemende natuur die hier te vinden is verbaast het ons ook niet dat dit ook voor de spin-off de plek is waar het gebeurt. De Wicklow Mountains liggen niet zo ver van Dublin, en zie je veel terug in de serie. Als dit je volgende vakantiebestemming wordt zul jij je hier waarschijnlijk niet vervelen.