Will Smith is grappig, getalenteerd, acteur, rapper en simpelweg een eindbaas. Zijn carrière begon hij als rapper genaamd The Fresh Prince, later speelde hij de hoofdrol in gelijknamige serie: The Fresh Prince of Bel Air speelde. Will Smith is veelzijdig in de filmindustrie: komedie, actie, sci-fi, avontuur en ga zo maar door. Een acteur die zijn strepen wel verdient heeft en om die reden hebben wij een lijst gemaakt met vijf van zijn beste films.

I Robot

Will Smith speelt in I Robot de rol van rechercheur Del Spooner. In het jaar 2035 gaat het leven gepaard met robots die blindelings vertrouwd worden, doordat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van Robotica. Del Spooner moet een moord oplossen op de intelligente wetenschapper Alfred Lanning en hij vermoedt dat de dader een robot is. Al gauw komt hij erachter dat de gehele mensheid in gevaar is. Deze film laat de gevaarlijke kanten van Artificial Intelligence zien. Een complete actiefilm die je gezien moet hebben.

Bad Boys

Bad Boys is de eerste echte blockbuster van Will Smith. Een heerlijke over-de-top actiefilm met veel humor. Will speelt hier een undercoveragent, met Martin Lawrence aan zijn zij – een klassieke buddy-cop film. Er is 100 miljoen aan heroïne gestolen uit het bewijsmateriaal van de Miami Police. En het is de taak aan de agenten Marcus Burnett (Martin Lawrence) en Mike Lowrey (Will Smith) om de daders binnen 72 uur te vinden. Ze hebben een getuigen die ze moeten beschermen en dus worden de heren verplicht om in elkaars huid te kruipen. Dit zorgt voor hilarische momenten, de ene grappige scene volgt op in de ander. Een topper en een klassieker die je gezien moet hebben.

The Pursuit of Happyness

We zien Will Smith vaak schitteren in actie films, maar in The Pursuit of Happyness zien we een hele andere kant van de Blockbuster koning. Hij speelt de rol van Chris Gardner, een alleenstaande vader, die na veel tegenslag in zijn leven opzoek is naar geluk en een goed bestaan voor zijn zoontje probeert op te bouwen. Wanneer hij wordt aangenomen als stagiair bij een effectenhandelaar lijkt alles op zijn langzaam goed te komen. Ben jij even helemaal klaar met al die actie, dan is deze gevoelige film wellicht iets wat in je straatje past. Een leuke toevoeging aan de film is trouwen dat de rol van de zoon van Chris Gardner wordt vertolkt door Wills echte zoon, Jayden Smith.

Independance day

In deze film neemt Will Smith het als marinier op tegen een alien invasie. We mogen wel stellen dat deze film de grote doorbraak van de acteur betekende. Een rol die er uiteindelijk voor zou zorgen dat hij op de Hollywood a-lijst terecht zou komen.

Plotseling wordt de aarde aangevallen door reusachtige buitenaardse schepen en bereidt Amerika zich voor om terug aan te vallen, zodra deze schepen op verschillende grote plekken in de wereld vuurstralen beginnen te schieten. Het is een klassieke Sci-Fi film die je zeker gezien moet hebben.

I am Legend

We sluiten dit lijstje af met de toffe film I am Legend. Deze post-apocalyptische film was een van de meest succesvolle films in het jaar 2007. In deze film zien we Will Smith in volle glorie als Robert Neville, een briljante wetenschapper die samen met zijn geliefde hond de enige overlevende in New York City is. Robert is immuun en doet er alles aan om een anti-virus te maken. Elke dag zendt hij radioberichten uit in de hoop dat iemand reageert. Het is een spannende en meeslepende film die wordt verheerlijkt door het feit dat de grootste medespeler van Will Smith een hond is.

Check ook de lijst met vijf films van Matthew McConaughey.