Goed nieuws voor alle fans! Misschien wel de meest bekeken serie op Videoland, Mocro Maffia, komt met een seizoen 5 op de proppen.

Waar gaat de serie Mocro Maffia over?

De laatste aflevering van seizoen 4 is vanaf nu te zien op het streamingplatform. Mocro Maffia tikte vorige week de 50 miljoen streams aan in Nederland. De serie begint met een goedlopende cocaïne business van Romeo in Amsterdam. Het loopt na een ruzie uit tot een wereldje vol ripdeals, drugs, moord en rivaliteit. De serie is ongelofelijk populair bij het Nederlandse publiek.

Mocro Maffia is erg succesvol

Het eerste seizoen van de serie verscheen in oktober 2018 en was meteen erg populair onder het Nederlandse publiek. Inmiddels is Mocro Maffia in maar liefst acht landen te zien, waaronder Frankrijk, Duitsland, Japan, en Indonesië. Het derde seizoen won een Gouden Kalf voor Beste Serie. Ook werd Mocro Maffia genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring. Achmed Akkabi is sinds het eerst seizoen de creative producer, dit stokje draagt hij nu over aan iemand anders. Wel blijft hij schrijver bij de serie.

‘Nooit durven dromen over Mocro Maffia seizoen 5’

Deze rol draagt hij over aan Victor D. Ponten, die vanaf het tweede seizoen betrokken is als regisseur en schrijver. “Allereerst had ik nooit durven dromen dat er ooit een Mocro Maffia seizoen 5 zou komen”, laat Achmed weten in gesprek met ANP. “De dank gaat uit naar iedereen die hieraan heeft meegewerkt.” Victor Ponten heeft er erg veel zin in de nieuwe uitdaging. “Mocro Maffiabis al vier seizoenen een ontzettend rijk universum vol interessante personages en verhaallijnen en een platform geweest voor nieuw talent, zowel voor als achter de camera”, aldus Victor. “Ik kijk ernaar uit om met cast en crew het succes van Mocro Maffia als serie en als lanceerplatform voor talent nog groter te maken.”

Wanneer kunnen we Mocro Maffia seizoen 5 verwachten?

Videoland heeft op Instagram een korte teaser gedeeld over Mocro Maffia seizoen 5. Daarin is te zien dat we het vijfde seizoen pas in 2023 kunnen verwachten. De exacte releasedatum voor de serie is nog onbekend. We zullen in ieder geval nog even geduld moeten hebben. Bekijk hieronder de 25-seconde durende teaser.