Over het algemeen is motocross bij uitstek de sport die je moet kijken als het gaat om spanning en sensatie op twee wielen! Met hoogvliegende capriolen, slingerend bagger en explosieve crashes zou je bijna denken dat er geen betere entertainment voor je adrenalinepijl bestaat. Dat komt echter alleen omdat je nog geen kennis had gemaakt met Vespacross; dezelfde kunstvorm op schattige kleine Vespa’s.

Vespacross

Bij Vespa’s denken we al snel aan het pittoreske Rome, waar je met een prachtige Italiaanse dame achterop door de straten rijdt op zoek naar ijs, pasta en romantiek. Helemaal niets, is wat er van dat imago overblijft bij het zien van deze tak van sport. Vespacross laat zien dat de scooters niet alleen schattig zijn, maar ook perfect zijn voor het uithalen van toffe capriolen.

Vespacross is een te mooie vorm van motorsport in Italië en andere Vespa-liefhebbende landen over de hele wereld. En mocht je denken dat door de bagger ploeteren helemaal het einde was, check dan eerst nog even hoe de Vespa er het op ijzig terrein vanaf brengt!

Mocht je eerdaags nog gaan buurten in Italië, zorg dan dat je even een circuit opzoekt!