Sports

Wat is het verschil tussen pre-workout en creatine?

het verschil tussen pre-workout en creatine

Voedingssupplementen zijn enorm in trek en worden alleen maar populairder. Iedere fitnesser heeft tegenwoordig wel een pot pre-workout, creatine of andere eiwitgoedjes op hun aanrecht staan. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen creatine en pre-workout? Wat kun je het beste wanneer innemen en welk middel heeft het meeste effect? In dit artikel vind je alle antwoorden.

Wat is het verschil tussen creatine en pre-workout?

Eigenlijk zijn creatine en pre-workout supplementen twee heel verschillende dingen. Het verschil tussen creatine en pre-workout is dat creatine een supplement is om je te laten groeien, terwijl pre-workout je prestatie maximaliseert door middel van een combinatie van meerdere supplementen (waaronder creatine). Dus als je op zoek bent naar een middel waarmee je meer kracht krijgt en je spieren sneller groeien dan moet je gebruik maken van creatine. Mocht je juist meer energie willen krijgen en langer door kunnen gaan met een workout? Dan moet je zeker gaan voor een pre-workout. Je kan ze natuurlijk ook allebei innemen als je het beste van beide supplementen wilt ervaren. Maar pas op: hier moet je op letten bij het kopen van voedingssupplementen.

Wanneer moet ik creatine of pre-workout innemen?

Creatine of pre-workout neem je meestal voor je workout of training in. De hoeveelheid kun je zelf bepalen, maar let op dat je niet overdrijft. De ideale tijd om creatine of pre-workout in te nemen is een half uur tot een uur voor je training of workout. Hierdoor heeft het supplement genoeg tijd om in te werken, zodat je tijdens je training of workout het beste effect ervaart. Creatine en pre-workout hebben beide andere doelen. Er is er dus geen beter of slechter, maar ze focussen zich op een ander onderdeel. Bepaal dus voor jezelf waar je op dat moment het meeste behoefte aan hebt. Toch liever eiwitpoeder? Lees alles wat je moet weten over eiwitpoeder.