Beschik je als vrouw een meer gemiddeld mooi koppie en dito lichaam, dan kan je al snel lekker scoren op social media. Grote kans dat zo’n dame in een record tempo duizenden volgers krijgt en haar inbox volstroomt met fanmail. Toch is een fotogeniek voorkomen niet altijd een pluspunt. Je kan namelijk ook té knap zijn, althans, dat beweert het 25-jarige Slowaakse model Veronika Rajek.

Veronika Rajek is te knap voor Instagram

Het Instagram-account van de knappe Slowaakse wordt van tijd tot tijd verwijderd en dat heeft volgens Veronika Rajek alles te maken met het feit dat ze extreem knap is. Ze zou volgens sommigen te mooi zijn dat het moeilijk is te geloven dat ze een mens van vlees en bloed is.

Veronika Rajek heeft ruim 1,2 miljoen volgers op haar Instagram-account, dat wil zeggen, als het niet is gedeletet. Naar eigen zeggen wordt haar account namelijk steeds verwijderd. Zo heeft ze ook een ander ‘nieuw’ account waar ze slechts nog geen duizend volgers. Of haar verhaal klopt, daar wagen we ons niet aan, maar opvallend genoeg heeft het model wel talloze fan-accounts op Instagram. Het is overigens niet de eerste keer dat haar account zou zijn verwijderd, nadat andere gebruikers het zouden hebben gerapporteerd omdat het fake zou zijn.

Zo knap dat ze wel ‘fake’ moet zijn volgens sommigen

Veronika Rajek vindt het zelf nogal vervelend: “Mensen denken online dat ik een AI-robot of een gefotoshopt model ben. Ik noem mezelf daarom maar een alien, mensen geloven niet eens dat ik besta.” Het model zegt zelf dat het verwijderen van haar account, wat komt door haar natuurlijke schoonheid, niets minder dan discriminatie is. Daar komt bij dat ze – naar eigen zeggen in ieder geval – niet veel vrienden heeft en dat mensen door haar voorkomen snel  geïntimideerd zijn om haar te benaderen voor een gesprek. Blijkbaar is het hebben van een knap uiterlijk dus niet altijd een voordeel.

Knap zijn kent ook nadelen

Het nadeel van knap zijn merkt Veronika Rajek tot overmaat van ramp ook nog eens in haar privéleven. Zo zijn vrouwen die ze ontmoet snel jaloers omdat die zouden denken dat Veronika hun partner wil versieren. Dat het juist vrouwen zijn die haar zo negatief benaderen, verbaast het model niks. “Alleen vrouwen kunnen elkaar op zo’n manier pijn doen”. Toch raken de kritieken haar enorm. Dat ging zelf zover dat het Slowaakse model besloot om naar Dubai te gaan om haar te laten onderzoeken op cosmetische ingrepen. Daaruit bleek duidelijk dat ze geen enkele ingreep had ondergaan en dat zelfs haar indrukwekkende voorgevel puur natuur is. Volgens Veronika Rajek is er dus maar een echte verklaring: “God heeft me deze geschenken gegeven en ik wil dat mensen me geloven”.

Kan je nou geen genoeg krijgen van vrouwelijk schoon? Van deze onwijs knappe Duitse blondine wil je spontaan emigreren.