Niemand minder dan Bram Moszkowicz is in beeld om aan wekelijks aan tafel te schuiven bij VI Vandaag. Genoeg reden om eens even in het vermogen van Bram Moszkowicz te duiken.

Bram Moszkowicz in beeld als tafelgast bij VI Vandaag

Bram Moszkowicz is geen onbekende in televisieland. De voormalig advocaat zit regelmatig aan tafel bij Shownieuws en was vorige week nog te gast bij Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp in Veronica Inside. Het trio is bezig met een nieuw format genaamd VI Vandaag, en zij zouden Bram Moszkowicz graag bij hen aan tafel zien schuiven. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de invulling van het nieuwe programma, dat vanaf januari doordeweeks elke dag op tv te zien is. In dit nieuwe programma ligt de focus niet puur en alleen op voetbal, maar veel mee rop de dagelijkse actualiteit. Met zijn rol als nieuwe tafelgast kan Bram Moszkowicz mogelijk zijn vermogen, uitgaande van de dikke salarissen van Genee, Derksen en Van der Gijp, flink spekken.

Topadvocaat van weleer

Een paar jaar geleden leek niets en niemand Bram Moszkowicz te kunnen stoppen. Hij stond als topadvocaat te boek die met grote doses flair, durf en welbespraaktheid tal van zware jongens bijstond. Niemand kon dan ook vermoeden dat er achter de schermen iets anders plaatsvond. Bram Moszkowicz kreeg gedoe met de fiscus en met Germ Kemper, de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. De belastingzaak werd geschikt, maar eind 2012 werd Bram Moszkowicz uit zijn ambt ontheven. Sindsdien was Bram Moszkowicz werkzaam als juridisch adviseur bij een advocatenkantoor in Hilversum. Ook trad hij vaak op in de media als strafrechtdeskundige en was hij enige tijd actief in de politiek. Hoewel hij vurig hoopte op een terugkeer in de advocatuur, werd dat in maart 2020 definitief afgewezen.

Persoonlijk faillissement

Dit alles kwam het vermogen van Bram Moszkowicz niet ten goede. De voormalig topadvocaat werd eind 2019 persoonlijk failliet verklaard. Dat betekent dat je niet meer kunt beslissen over je geld en bezittingen. De rechter benoemde een curator die het vermogen van Bram Moszkowicz als het ware beheerde en zijn inkomsten en bezittingen gebruikte om zijn schulden af te lossen.

Het vermogen van Bram Moszkowicz

Een paar weken later werd dit persoonlijk faillissement echter vernietigd. Volgens De Telegraaf blijkt uit het arrest van het hof dat Moszkowicz zijn totale belastingschuld heeft afgelost. Dat betekent dus dat Bram Moszkowicz weer zeggenschap heeft over zijn eigen vermogen. Met zijn toekomstige baan als tafelgast bij VI Vandaag kan Bram Moszkowicz zijn vermogen dus weer opbouwen. Volgens Taddlr staat staat er namelijk nul euro op de de bankrekening van de voormalig advocaat. In hoeverre dat juist is, valt te betwisten. Ook over zijn inkomsten als toekomstig tafelgast bij VI Vandaag is vooralsnog niks bekend. Helaas blijft het vermogen van Bram Moszkowicz dus omgeven door vraagtekens.