Entertainment

Dit is het vermogen van oud-voetballer Rafael van der Vaart

vermogen van Rafael van der Vaart

De voormalig voetballer – bekeert tot voetbal-analist – Rafael van der Vaart heeft in zijn tijd aardig wat centjes binnen geharkt. Dit is ook zeker te zien aan het vermogen van Rafael van der Vaart.

Prima carrière van Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart, ooit het grootste jonge talent van de wereld, heeft als je er zo over nadenkt toch wel een goede carrière gehad. Rafael mocht op zeventienjarige leeftijd – na het doorlopen van de jeugdopleiding –  in 2000 debuteren voor het eerste team van Ajax. Hetzelfde jaar nog had Van der Vaart zoveel indruk achter gelaten dat hij een basisplaats kreeg. Rafael won met Ajax twee landstitels, de KNVB beker en de Johan Cruijf Schaal.

In 2001 mocht Rafael van der Vaart debuteren in het Nederlands elftal, waar hij uiteindelijk aan vijf eindtoernooien mee heeft gespeeld. Hij heeft uiteindelijk in 2012 als vijfde speler ooit de honderd interlands aangetikt. Dat heeft het vermogen van Rafael van der Vaart ook bepaald geen windeieren gelegd.

View post on Instagram
 

In 2005 besloot van der Vaart over te stappen naar de Bundesliga, hij kwam hier drie seizoenen uit voor Hamburger SV, als aanvoerder. Van 2008 t/m 2010 speelde hij voor Los Blancos om vervolgens naar Tottenham de verhuizen in 2010. Hier werd hij genomineerd voor de PFA Players’ Player of the Year-prijs voor de beste speler van de Premier League. In 2012 keerde Rafael terug bij oude cluppie HSV. In 2015 ging hij naar Spanje om voor Real Betis te spelen na een mislukte poging om bij Ajax terug te keren. In 2016 maakte Rafael zijn laatste overstap naar het Deense FC Midtjylland. Rafael besloot uiteindelijk in 2018 om de voetbalschoenen op te hangen.

Tegenwoordig is Rafael van der Vaart actief als voetbal-analist op de televisie waar hij zijn uitgesproken mening geeft over alles wat met het spel te maken heeft. Ook heeft hij in augustus 2021 de eerste stap naar het trainerschap gezet als assistent-trainer bij het Deense Esbjerg fB. Met al deze jobs blijft het vermogen van Rafael van der Vaart maar oplopen.

View post on Instagram
 

Het dikke vermogen van Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart heeft natuurlijk wel wat centjes binnen gehaald met zijn goede carrière, bij Real Madrid speel je vaak niet voor een paar tientjes zou je denken dan. Dit is ook zeker niet wat Rafael gedaan heeft. Het zakenblad ‘Quote’ schatte het vermogen van Rafael van der Vaart op een dikke 18 miljoen euro. Deze schatting was gemaakt na de aankondiging dat hij ging stoppen met voetballen. Wie weet hoeveel hij nog erbij heeft verdiend als analist. Wat we wel kunnen zeggen is: van der Vaart heeft geen problemen met geld.