Als tennisser kan je miljoenen bijschrijven als je een Grand Slam wint. Novak Djokovic heeft al 20 Grand Slam overwinningen op zijn naam staan. Het vermogen van Novak Djokovic is dus om over naar huis te schrijven. Al kan hij met het mogelijk mislopen van de Australian Open zijn bankrekening niet verder spekken.

De grootse carrière van Novak Djokovic

Voor wie hem niet kent, Novak Djokovic is een professioneel tennisser en huidig nummer 1 van de wereld. De bekendheid van de Serviër begon in 2006, toen hij de vierde ronde van Wimbledon behaalde. Sindsdien is hij niet meer uit de top van de tenniswereld verdwenen. Zijn eerste grand slam won hij in 2008. Op de nieuwe ondergrond van de Australian Open was de ‘rookie’ onverslaanbaar. Djokovic zou zich in de daaropvolgende jaren ontwikkelen tot wereldtennisser. Vandaag de dag maakt hij met Daniil Medvedev (nummer 2 wereldranglijst) en Alexander Zverev (nummer 3 wereldranglijst) nog steeds de dienst uit. Ook qua vermogen behoort Novak Djokovic in de top van tennisland.

Wordt Novak Djokovic de succesvolste speler aller tijden?

Novak Djokovic is hard op weg om de succesvolste tennisspeler aller tijden te worden én met zijn vermogen misschien ook wel de allerrijkste. Hij won in 2021 de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Hij kwam daarmee wat betreft gewonnen grandslamtitels op gelijke hoogte met Roger Federer en Rafael Nadal. De drie toptennissers hebben op dit moment twintig grandslamtoernooien op hun erelijst staan. Mocht Novak Djokovic definitief worden uitgesloten van de Australian Open, kan hij dat grandslamtoernooi in elk geval op zijn buik schrijven. Ook loopt hij hiermee het prijzengeld mis, waardoor het vermogen van Novak Djokovic niet verder kan toenemen.

Prijzengeld Australian Open 2022

De winnaar van de Australian Open kan flink wat prijzengeld tegemoet zien. Al is dit nog een relatief klein bedrag in vergelijking met de prijzengelden van de andere Grand Slams. Desondanks heeft de winnaar niets te klagen. Ook tennissers die het niet tot de toernooiwinst weten te schoppen zitten om het prijzengeld niet verlegen. Zelfs meedoen aan de kwalificatie zorgt voor een mooi bedrag.

Al met al kan Novak Djokovic met het mogelijk mislopen van de Australian Open onderstaande prijzengelden niet bij zijn vermogen bijschrijven. Dat zal de gemiddelde aardbewoner bijzonder pijn doen, maar kijkende naar het totale vermogen van Novak Djokovic is geld wel het laatste waar hij zich zorgen over hoeft te maken.

Prijzengelden Australian Open 2022: 

Prijzengeld ATP punten
Winnaar $2.750.000 2000
Runner up $1.500.000 1200
Halve finale $850.000 720
Kwartfinale $525.000 360
Vierde ronde $320.000 180
Derde ronde $215.000 90
Tweede ronde $150.000 45
Eerste ronde $100.000 10
Q3 $52.500 25
Q2 $35.000
Q1 $25.000

Het vermogen van Novak Djokovic

Australian Open of niet, we willen natuurlijk bedragen horen. Om te beginnen heeft de Novak Djokovic in totaal 153,12 miljoen dollar verdiend aan toernooi-prijzengelden. Daarnaast vestigde Novak Djokovic in 2011 een nieuw record voor het meest gewonnen prijzengeld in één seizoen, hij was toen goed voor 12 miljoen dollar. Hier komen natuurlijk nog sponsorgelden bij van onder andere kledingmerk Lacoste. In totaal komt het vermogen van Novak Djokovic uit op een verbluffende 220 miljoen dollar. Wat een hoop geld!