Hij is nog maar 23 jaar oud, maar staat al jaren achtereen in de basis bij Manchester United. Als รฉรฉn van de beste jonge spelers die Engeland te bieden heeft zijn de verwachtingen van Marcus Rashford hoog, en hij maakt ze ook nog waar. En als je goed kan voetballen, kan je ook goed geld verdienen. Dat is wel terug te zien in het vermogen van Marcus Rashford.

Marcus Rashford: van jochie naar goede-doelenheld

Hij is de afgelopen maanden flink in de media gekomen met de acties die hij voor het goede doel houdt. Rashford houdt zich namelijk bezig met het voeden van arme gezinnen, zodat de kinderen daarvan niet met honger hoeven op te groeien. Dit maakt hem, samen met zijn bescheiden en nederige karakter, een echteย fan favourite. Hij heeft er overigens ook het geld voor om bijna 23 miljoen euro te investeren in FareShare, het fonds dat zich daarmee bezighoudt. Zelf bezit hij namelijk ongeveer het driedubbele van dat bedrag.

Het vermogen van Marcus Rashford

Sinds 2016 speelt Rashford bij Manchester United, en het ziet er voorlopig niet naar uit dat hij gaat verhuizen naar een andere club. In Manchester zijn ze tevreden met hem en dat heeft geleid tot een nieuw contract. Een lucratief contract, dat nog tot 2023 loopt. Hierin staat dat hij wekelijks 200.000 pond mag bijschrijven. Als je dat naar een jaarsalaris omrekent komt het neer op 9.6 miljoen pond. Omdat hij in de afgelopen jaren ook al veel geld heeft verdiend, wordtย  het vermogen van Marcus Rashford geschat rond de 65 miljoen pond. Daar kun je nog heel wat goede doelen mee gelukkig maken.

Wie verdient meer: speler of coach?

Het is een gewetensvraag die af en toe aan een speler, analist of coach wordt gesteld. Wie hoort meer te verdienen, de speler of de coach van een club? Als we dan het vermogen van Marcus Rashford naast bijvoorbeeld de bankrekening van Ronald Koeman leggen, is het antwoord duidelijk. De Barcelona coach heeft namelijk wel een paar tientallen miljoenen, maar nog steeds maar de helft van dat van Rashford. Toch zullen er vast nog wel andere topcoaches zijn die nรณg meer geld hebben.