Schaatser Koen Verweij kan genieten van z’n poen na het aankondigen van zijn pensioen: dit is het gigantische vermogen van Koen Verweij.

Roerige tijden voor Koen Verweij

Koen Verweij heeft wel eens beter in z’n vel schaatspak gezeten. Eerst werd de breuk met Jutta Leerdam breed uitgemeten in de media. Zo zou Verweij naar verluidt vreemd zijn gegaan wat mogelijk tot een breuk heeft geleid. Nu blijft het speculeren of dat echt de toedracht van de breuk is geweest, maar het is een feit dat het powerkoppel niet langer meer bestaat. “Ik ben Koen dankbaar voor de mooie jaren die we hebben gehad, echter heb ik onlangs de beslissing gemaakt om een punt achter onze relatie te zetten”, zo schrijft Leerdam op haar Instagram. Nu maar hopen dat Koen Verweij het vermogen heeft om zich over deze breuk heen te zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koen Verweij (@koenverweij)

Pensionado Verweij zet schaatsen in de ijskast

Nu is dat verhaal al een domper, maar als klap op de vuurpijl stopt Koen Verweij noodgedwongen met dat waar hij jaren in uitblonk: rondjes schaatsen op hoge snelheden. De 31-jarige sporter zet zijn schaatsen per direct in de ijskast. Toedracht? Zijn lichaam wil niet meer. “Uit medische onderzoeken is gebleken dat, en met name mijn rug, mijn lichaam het gewoon niet meer aan kan.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koen Verweij (@koenverweij)

Wat is het vermogen van Koen Verweij?

Nu hoeft de gepensioneerde schaatser zich geen zorgen te maken over zijn financiële huishouden. In 2014 won hij op de Winterspelen in Sochi goud op de ploegenachtervolging én pakte hij zilver op de 1500 meter. Op die Winterspelen verdiende hij aan zijn zilveren medaille 22.500 euro, voor de team medaille zo’n 12.990 euro (volgens de berekening van RTL). In Pyeongchang won hij vier jaar later twee bronzen plakken, wat neerkomt op een totaal van 21.250 euro. Nu zijn dat lang niet alle prijzengelden en Koen Verweij heeft middels sponsorcontracten, zijn opgerichte schaatsteam Worldstream-Corendon ook aardig wat geld bij elkaar geharkt. Volgens Taddlr wordt het vermogen van Koen Verweij geschat op 1,5 miljoen euro.