‘Hansie Hansie’ stopt na zeventien jaar bij VI. Genoeg reden om als een dolle in het vermogen van Hans Kraay jr. te duiken.

Hans Kraay jr. stopt bij Veronica Inside

Voortaan geen dolle duikavonden, gooien met jasjes of ‘PAARDENLUL’ meer. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp beginnen in januari in aan een nieuw programma, maar daar zal Hans Kraay jr. – helaas – geen deel van uitmaken. De analist stopt na zeventien jaar lang met het programma. “Jullie gaan een nieuw programma maken in januari waar ik niet bij zal zijn”, zei Hans Kraay jr. maandagavond bij Veronica Inside. “Ik heb hier zeventien jaar gezeten en dit is de een-na-laatste keer. Niemand hoeft daar emotioneel over te doen. Ik vond het superleuk om hier te zijn. Vanaf januari zal ik er niet bij zijn, het is goed zo. Ik wens jullie veel succes.” Door het mislopen van het VI-salaris zal Hans Kraay Jr. zijn vermogen minder kunnen spekken, al heeft de 61-jarige Utrechter niks te klagen.

Veel clubs en tv-programma’s versleten

Hans Kraay Jr. heeft in zijn carrière heel wat voetbalclubs versleten. Zowel als speler, als voetbaltrainer. Enkele illustere clubs uit het rijtje zijn FC Haarlem, NAC, Telstar, FC Den Bosch en FC Lienden. Sinds 1992 werkt Hans Kraay Jr. als televisiepresentator van zowel sport- als amusementsprogramma’s. Hij stond tot en met 26 juni 2015 onder contract bij SBS, waar hij furore maakte als verslaggever bij wedstrijden van het Nederlands Elftal. Over zijn verdiensten bij de commerciële zender zei hij destijds in een interview met Voetbal International: “Deze simpele boerenlul heeft het salaris van premier Rutte. Eigenlijk is dat natuurlijk lachwekkend”. Ter beeldvorming: Mark Rutte verdient in 2021 zo’n 1.7 ton bruto.

Het vermogen van Hans Kraay jr.

Met zo’n riant salaris en zijn verdiensten uit zijn voetbalcarrière heeft het vermogen van Hans Kraay jr. flink kunnen groeien. Daarnaast heeft het zijn van vaste tafelgast bij Veronica Inside hem ook geen windeieren gelegd. En dan praten we nog niet eens over zijn verdiensten bij ESPN, voorheen Fox Sports, waar hij sinds 2014 verslaggever en analist is. Over de exacte bedragen – op zijn loon bij SBS dus na – die Hans Kraay jr. door de jaren heen heeft verdient is  vrij weinig bekend. Schattingen van het vermogen van Hans Kraay jr. variëren van enkele miljoenen tot tientallen miljoenen euro’s. Zo bedraagt het vermogen van Hans Kraay Jr. volgens hetvermogen.com 7 miljoen euro, terwijl taddlr.com zijn vermogen op een dikke 32 miljoen euro schat. Eén ding is in elk geval zeker: Hans Kraay Jr. zit er warmpjes bij.