Entertainment

Het vermogen van Macedonië-spits Goran Pandev

vermogen goran pandev

Vanavond speelt het Nederlands Elftal tegen elf voetballers uit Noord-Macedonië. Voor Nederland stelt deze wedstrijd eigenlijk niet meer zoveel voor, ze zijn namelijk al groepswinnaar en dus al geplaatst voor de achtste finales. Maar voor één man is deze wedstrijd wél heel speciaal. De 37-jarige Goran Pandev speelt namelijk de laatste wedstrijd uit zijn carrière. Goran Pandev heeft een glorieuze carrière achter de rug en een flink vermogen opgebouwd.

De mooie carrière van Goran Pandev

De 37-jarige Goran Pandev zat de afgelopen jaren voornamelijk op de bank bij het Italiaanse Genoa. Maar in zijn hoogtijdagen was het een echte goalgetter voor onder andere Inter Milan, Lazio Roma en Napoli. Tussendoor werd de spits ook uitgeleend aan Spezia Calcio en het Turkse Galatasaray. In 2010 won hij de Champions League met het oppermachtige Inter Milan. In de finale speelde hij maar liefst 79 minuten. Daarmee werd hij de eerste speler uit (Noord-)Macedonië die de Champions league won. Mede hierdoor bouwde Goran Pandev een flink vermogen op.

View post on Instagram
 

Een held in zijn vaderland

Ook in het shirt van Macedonië weet Goran Pandev gemakkelijk het net te vinden. In de dwergstaat is deze man een echte held. In 2019 speelde hij zijn 100e interland. Na de wedstrijd besloot hij zijn wedstrijdshirt te veilen en de opbrengst ging naar ziekenhuizen die vochten tegen het coronavirus. Op 12 november 2020 scoorde Pandev misschien wel de belangrijkste goal uit zijn carrière. Tegen Georgië scoorde de spits de enige goal van de wedstrijd waardoor zijn land (Noord-)Macedonië voor de eerste keer in de geschiedenis meespeelt in een groot internationaal toernooi.

View post on Instagram
 

Laatste wedstrijd tegen het Nederlands Elftal

Na zo een glorieuze carrière heeft Goran Pandev een flink vermogen opgebouwd. In de achttien jaren heeft hij een mooi bedrag van 5 miljoen euro bij elkaar verdiend. Vanavond speelt deze held dus de laatste wedstrijd uit zijn carrière tijdens Euro 2020. Het Nederlands Elftal moet nog steeds oppassen voor deze oude baas. Mocht hij op de één of andere manier weten te scoren, dan gaan we natuurlijk met z’n allen voor hem klappen.