In de wereld van voetbal gaat gigantisch veel geld om. Daarom moet je ook behoorlijk rijk zijn om de eigenaar te kunnen zijn van een club. In het geval van Nasser Al-Khelaïfi is dat geen probleem. Als eigenaar van Paris Saint-Germain doet hij de laatste tijd namelijk behoorlijk goed zaken.

Nasser Al-Khelaïfi, de eigenaar van PSG

Het is misschien niet een naam waar je veel van hebt gehoord, maar het is wel iemand die behoorlijk veel invloed kan hebben op een van je favoriete sporten. Als eigenaar van PSG heeft Nasser Al-Khelaïfi namelijk behoorlijk wat aanpassingen gedaan aan het team van komend jaar, maar hoe kan hij dit allemaal betalen? Hij heeft in ieder geval een lange weg afgelegd om te komen waar hij vandaag de dag is. Hij heeft economie gestudeerd aan de universiteit van Qatar, maar op zijn 27e wilde hij toch professioneel tennisser worden, hij schopte het tot 995e op de wereld ranglijst, maar liet dit toch maar varen.

In 2006 werd hij directeur van Al Jazeera, een grote nieuwszender waar hij al gauw president van BeIN Media Group, voorzitter van de Qatarese tennisfederatie en Qatarees minister. Toen hij in 2011 voorzitter werd van Qatar Sports Investments, namen ze al gauw PSG over. Toen werd hij de president van de club en ook voorzitter van de raad van bestuur. Een aantal jaar verder staat hij op het punt om misschien wel de beste club ter wereld neer te zetten.

Het vermogen van Nasser Al-Khelaïfi

PSG is al tijden een ijzersterke club, dus dat stopt ook behoorlijk wat geld in het laatje. Daarmee worden de zakken van Nasser Al-Khelaïfi ook goed gevuld. Zijn vermogen wordt namelijk geschat op zo’n 10 miljard. Met de komst van Lionel Messi zal dit vermogen van zowel hem als de club flink stijgen, want zo’n naam levert natuurlijk veel geld op, al kost het ook veel.