Je loopt over straat, ziet prachtige vrouw en denkt; hoe zou het zijn als ik met haar door het leven ga? Zo snel kan je verliefd raken. Door de loop van je leven word je meerdere keren verliefd, je voelt je verliefd, of je bent echt verliefd. Als je echt verliefd bent wil dat zeggen dat je alle bijbehorende symptomen hebt, deze verschillen natuurlijk per persoon.

Hoe vaak zal je verliefd worden in je leven?

Uit onderzoek is gebleken dat we gemiddeld drie keer serieus verliefd zijn op een persoon. Ook blijkt uit het onderzoek dat het gaat om drie verschillende soorten verliefdheden. Deze drie keer zijn ook geen simpele verliefdheid. Elke van deze soorten relaties heeft weer een ander type, ze verschillen dusdanig van elkaar dat je hier later onderscheid in kunt maken. Hier zetten we deze drie voor je op een rijtje:

1. Je eerste liefde

Alles is geweldig, het is nieuw, leuk en spannend. Wat zou eraan de relatie kunnen mankeren? Het is je eerste keer, dat is wel je laatste zorg. De eerste keer dat je verliefd wordt is ook heel heftig. De meest heftige van alle drie om precies te zijn. Naarmate je elkaar beter leert kennen kom je er vaak achter dat het helemaal niet allemaal rozengeur en maneschijn is en dat het tijd is om door te gaan naar de volgende, betere (en meer volwassen) relatie.

verliefd worden

2. De tweede keer, er klopt iets niet

Helaas ontkomen de meeste van ons hier niet aan; een relatie die niks oplevert en voor geen van beide voor altijd is. Hoe je ook ook in deze situatie terecht komt is lastig. De relatie heeft waarschijnlijk weinig te maken met liefde, of met slechts kortdurende liefde. Als gevolg hiervan wordt de relatie instabiel en functioneren jullie niet samen. Uiteindelijk zit er niets anders op dan erkennen dat dit geen toekomst heeft, en wordt de relatie beƫindigd. Een vervelend en lastig moment, maar een goede leerschool waar je op terug kan kijken om betere keuzes te maken in de toekomst.

3. Voor de derde keer verliefd worden

Uiteindelijk loop je de ware liefde tegen het lijf, het klikt en vaak heb je dat niet meteen door. Door de relatie geleidelijk te laten ontwikkelen ontstaat er een stabiele basis. Zodra je deze basis hebt en de relatie werkt zie je ook vaak in wat er fout ging in je vorige relaties. De ervaringen van je vorige relaties zijn nu van toepassing om je huidige relatie te verbeteren. Hierdoor kan je bouwen aan een stabiele toekomst. En mocht je er nog niet zeker van zijn of dit de liefde van je leven is, kan je altijd deze 5 tekenen bekijken.