Dikke tranen bij het kampvuur, vals gemonteerde acties en wanhopige pogingen partners te wreken die een stap te ver zijn gegaan. Voor alle ramptoeristen die genieten van ultiem relatie-leed is het eindelijk weer zo ver: een kakelvers seizoen. Temptation Island 2020 gaat vanavond van start.

Temptation Island 2020

Je hoeft je er inmiddels helemaal niet meer oor te schamen als jij je uiterst vermaakt met deze guilty pleasure op televisie. Vanavond gaat er op RTL 5 een nieuw seizoen van start en dat betekent weer een paar weken genieten van leedvermaak en drama. Zoals we gewend zijn gaan er ook in Temptation Island 2020 weer vier koppels de ‘ultieme relatietest’ aan. De stellen reizen af naar Thailand waar ze van elkaar worden gescheiden en op een eiland vol verleidingen worden geplaatst. Denk hierbij aan een luxe villa, een bodemloze put aan drank en feestjes en, natuurlijk, de verleiders die er alles aan doen de relaties stuk te maken.

De verleidsters

Vreemd concept, als je er zo over nadenkt. Toch is het al jaren één van de populairste en meest besproken tv-programma’s. Vanavond gaat er een nieuw seizoen van start en daarbij horen natuurlijk nieuwe verleiders. Dit jaar staan er weer acht vrouwen klaar om te gaan jagen op hun prooi. Dit zijn de vrouwelijke verleiders van Temptation Island 2020.

Helemaal op links zien we de 24 jarige Eline uit Zwolle. Naar eigen zeggen zou ze niet bang zijn op een man af te stappen. Daarnaast, in de groene bikini zien we de Vlaamse Cheyenne, van 22. Van haar kunnen we (zoals ze zelf zegt) hete dansmoves verwachten, waarmee ze elke man weet te verleiden. Naast haar, in de blauwe bikini staat Amber. Deze 22 jarige beschrijft zichzelf als ‘one of the guys’ en vertelt maar wat graag over haar zelf getunede BMW.

In het midden, in het geel staat de piepjonge (21) Romee. Romee heeft geen zin in liefde en wil simpelweg genieten van mannen. Op zich geen slechte insteek gezien haar rol in dit verhaal. De roodharige Nikki is de oudste van het stel, met haar 26 jaar. “Hoe moeilijker de prooi, hoe groter de uitdaging”, dat zegt genoeg toch?. De 23 jarige Vlaamse Kunza, in de roze bikini studeert orthopedagogiek. Na zelf vijf keer te zijn bedrogen is het volgens haar tijd om aan de andere kant van het verhaal te staan. Als zevende vrouw, in de donkergroene badkleding  zien we Felicia. Naar eigen houdt ze van ‘alle mannelijke aandacht’, die zal zich dus wel gaan vermaken, zo op het eiland. De laatste verleidster van Temptation Island 2020 is de 25 jarige Mambo. De Gogo danseres gaat er met haar danskunsten alles aan doen de koppels uit elkaar te drijven.

Aan deze vrouwen de taak om de mannen te verleiden. Zij zullen op hun beurt alles op alles moeten zetten om hun vriendin te laten zien trouw te blijven. Althans, in ieder geval een poging wagen, toch? De eerste trailers van het nieuwe seizoen beloven de nodige drama, smullen dus. Iets wat ook wel mag, na het slaapverwekkende seizoen van vorig jaar.

De mannelijke verleiders

Niet alleen de loyaliteit van de mannen uit de stelletjes worden op de proef gesteld, ook de vrouwen worden aan een flinke test onderworpen. Net als dat er acht vrouwen klaar staan om relatiegeluk te verscheuren zijn er ook acht mennelijke verleiders in het spel bij Temptation Island 2020.

Ophef rondom RTL

Even leek het er op dat er helemaal geen reality-programma’s als deze zouden worden uitgezonden door RTL/. In een ander programma, De Villa, liep het zodanig uit de hand dat de zenderbaas per direct besloot te stoppen met het uitzenden van soortgelijke televisie. Toch is er nu – ietwat verrassend- gekozen om Temptation Island 2020 toch uit te zenden. Volgens de zenderbaas is er veel gepraat met de deelnemers van dit seizoen. De gesprekken waren volgens hem dusdanig goed, dat hij het nieuwe seizoen wel aandurfde.

Vanavond op 20:30 is de eerste aflevering te zien op RTL 5. Heb je een Videoland-account, dan kun je meteen de eerste drie afleveringen achter elkaar kijken. Ook daar snel doorheen? Daag dan je vrienden eens uit voor het Temptation Island bordspel.