Iets te hard gegaan gisteravond? Tja, dat overkomt ons allemaal wel eens, dus de ochtend erna lig je met hoofdpijn (of erger) in bed. Van je kater afkomen is dan niet altijd de makkelijkste taak. Daarom zetten wij een aantal goede manieren op een rijtje, zodat jij je kater de volgende keer de baas bent.

Van je kater afkomen

Het is natuurlijk waardeloos als je een lekker weekendje stappen eindigt met een beroerd gevoel. Sommige vinden het erbij horen, maar als het kan slaan wij het liever over. Maar hoe kan je nou het best van je kater afkomen? Met die vraag in gedachten zetten wij een aantal manieren op een rijtje die het proberen meer dan waard zijn. Volgende keer misschien toch maar dat laatste speciaalbiertje laten staan, dat kan je weer een kater schelen.

1. Drink veel water

Iedereen die wel eens een avond te diep in het glaasje heeft gekeken zal dit herkennen: je wordt wakker met het gevoel dat je een oceaan leeg kan drinken. Dat komt, omdat alcohol je lichaam uitdroogt. Daarom kan je soms al van je kater afkomen door veel water te drinken. Naast water werken sportdrankjes ook goed, want daar zitten meer mineralen in dan water.

van je kater afkomen

2. Neem een kop gemberthee

Warme dranken zijn sowieso een geschenk als je een kater hebt, maar gemberthee spant toch wel de kroon. Mocht je misselijk zijn, hoofdpijn hebben, of een zere keel hebben van al het schreeuwen: gemberthee kan je misschien helpen. Mocht je geen fan zijn van de gembersmaak kan je altijd nog een ander smaakje proberen, maar die zijn niet zo effectief.

3. Eet fruit

Naast dat fruit over het algemeen heel erg gezond is, helpt het je ook van je kater afkomen. Vooral bananen en peren werken heel erg goed. Bananen werken erg goed dankzij vitamine B6, maar ook peren schijnen erg goed te werken. Gelukkig ligt een stuk fruit ook niet zo zwaar op de maag, dus het is het proberen meer dan waard.

van je kater afkomen

4. Eet een paar eieren

Nee, je hoeft ze niet rauw naar binnen te werken of iets ander geks. Maar het kan helpen om er één, of een paar naar binnen te werken. Eieren zijn namelijk kleine proteïne-bommen die goed kunnen helpen bij het verwerken van je kater. Je lichaam heeft die voedingsstoffen namelijk nodig om weer op gang te komen.

5. Drink een glas Sprite

Het klinkt misschien niet heel smakelijk als je je beroerd voelt, maar van je kater afkomen vergt soms een offer. Daarom kan je proberen een glas Sprite naar binnen te werken. Door dit te drinken zouden de enzymen die die alcohol afbreken sneller worden geproduceerd. Al moet je natuurlijk eerst nog maar eens zien of je het binnen weet te houden, want frisdrank op een vroege morgen is niet ieder zijn favoriet.

6. Bewegen

Het is misschien wel de meest oude truc in het boek, maar je kan gemakkelijk van je kater afkomen door even ‘lekker’ te gaan bewegen. Dat betekent niet dat je ineens in de gym de gewichten erbij hoeft te pakken. Een rondje lopen, even uitrekken of een rondje fietsen kan al voldoende zijn. Je wordt er lekker wakker van en fysieke oefeningen helpen alcohol af te breken, dus blijf vooral niet in je bed hangen!