Other

Dit absurd mooie klooster in Kroatië is te huur voor een bijzondere vakantie met vrienden

kroatië

Met je hele vriendengroep op vakantie gaan kaan een geweldig idee zijn, maar echt praktisch is dat niet altijd. Is de groep wat groter, dan loop je al gauw tegen een probleem met de accommodatie aan. Zie maar eens negen man in een tent of hotel onder te brengen. In dat geval is het huren van een oud, volledig gerenoveerd klooster in Kroatie een hele uitkomst.

Vakantie in Kroatië

Kroatië staat al langer bekend als nieuwe vakantiebestemming en zo langzamerhand komt ook de meest verwende vakantieganger achter de talloze mogelijkheden van Kroatië. Naast een indrukwekkende natuur en dito geschiedenis is het land rijkelijk voorzien van verschillende eilanden. Op het eiland Lopud valt alles samen en kun je genieten van een perfecte vakantie in een unieke setting.

Oud klooster als vakantiewoning

De meest in het oog springende gebouwen dateren uit 1483. Oorspronkelijk had het complex de functie van een klooster voor de Franciscaanse monniken, maar ​​sinds 1822 stond het leeg. Het gehele complex heeft een volledige restauratie ondergaan, een mega project wat ruim 20 jaar heeft geduurd. Het resultaat is een onbeschrijfelijk mooie verzameling unieke gebouwen waar je helemaal tot rust kan komen en je jezelf in een andere tijd waant. Samen met je beste maten.

Elafit-eilanden

Het complex, genaamd LOPUD-1483, is volgens de huidige eigenaar het beste te omschrijven als een plek waar je gewoon samen wilt komen en kunt  genieten van de rust. Het eiland Lopud ligt in het hart van de Elafit-eilanden in Kroatië en is geheel vrij van auto’s. Oude villa’s, kleine paleizen, kapellen en oude boerderijen sieren het landschap en je moet je best doen om er te komen. De enige mogelijkheid om het land te bezoeken is per boot. De huidige eigenaar, de familie Thyssen-Bornemisza, verhuurt het complex sinds de restauratie. Het geheel bevindt zich op een stuk grond van 5000 vierkante meter en omvat vijf prachtige gastensuites, die je kunt huren.

Ultieme luxe

Terwijl gasten in de suites verblijven, serveren de chef-koks naar wens het diner op verschillende locaties in het complex, zoals de binnenplaats. Liever dineren op het stenen terras met uitzicht op de zee is dus geen enkel probleem. Ondanks de rijke en indrukwekkende geschiedenis van het voormalige klooster, oogt de inrichting bijzonder modern. Architect Rujana Markovic en de Italiaanse ontwerper Paula Lenti hebben moderne, 21e-eeuwse voorzieningen zoals een privébioscoop aan de kamers toegevoegd.

Kruidentuin komt weer tot leven

Naast adembenemende kamers zijn de muren van het hele gebouw gevuld met kunstwerken uit zowel de renaissance- als de huidige tijd. De Franciscaanse monniken gebruikten veel medicinale planten in hun praktijk en de tuin is volledig gerestaureerd om de tijd van weleer op te roepen. Anno 2020 kun je samen met je vrienden genieten van de grote verzameling planten in de tuin.

Overnachting kost 11.832 dollar

Een verblijf in dit voormalige klooster staat bol van aangename verrassingen. Afgezien van de indrukwekkende zonsondergang, is er volop gelegenheid om de inwendige mens te laten genieten van lokale gerechten. In veel gevallen betekent dat veel culinaire hoogstandjes met vis en vlees uit de omgeving. Denk aan oesters uit nabijgelegen baaien, Dalmatische ham, vis en inktvis. Klinkt aangenaam natuurlijk, maar voordat je nu al je koffers gaat pakken is het zinvol om even je financiën te checken. Het huren van het gehele complex gaat je namelijk 11.832 dollar per nacht kosten. Het is in dat geval te hopen dat je vrienden behoorlijk vermogend zijn. Zorg jij voor de snacks voor onderweg.