Entertainment

Vader Elon Musk niet onder indruk van zoon om bijzondere reden

Errol Musk

De wereld ligt inmiddels lang een breed aan de voeten van multimiljardair Elon Musk. Dusdanig zelfs, dat ruimtereizen naar Mars realiteit worden. Maar als het gaat om het respect van de man die hem op deze wereld hielp, vader Errol Musk, is Elon niet echt een uitblinker binnen de geniale familie.

Vader Elon Musk vindt zoon nog steeds geen grote uitblinker

De man achter invloedrijke merken als PayPal en Tesla komt uit een zeer creatieve nest. Echter, zoals dat gaat binnen families waar het IQ neigt richting geniale krankzinnigheid: er komt nogal wat turbulentie kijken. Elon Musk is geen uitzondering. Vooral de relatie met zijn vader is moeizaam geweest. En uit een recent interview met Errol Musk, de vader van Elon Musk, blijkt wel dat die relatie nog steeds alles behalve vlekkeloos is.

Errol laat doorschemeren dat Elon echt niet zijn oogappel is. En ondanks dat de oprichter van Tesla bekendstaat als de rijkste man ter aarde – Elon Musk zal in de ogen van zijn vader nog steeds een buitenbeentje blijven.

In gesprek bij de Australische radioshow, The Kyle and Jackie O Show, meldt de inmiddels 76-jarige Errol dat hij niet eens trots is op zijn geniale zoon. “Nee. Niet iedereen weet dat wij als een familie al heel lang veel dingen doen. Het is niet opeens dat wij (in opzicht van zijn ondernemerschap red.) ineens iets zijn gaan doen”, stelt de vader nuchter.

View post on Twitter

Vader van Elon Musk is helemaal niet trots op zijn bizar succesvolle zoon

Pijnlijk of simpelweg onbereidheid om er nog spreekwoordelijke veren in te steken? Errol vervolgt: “Hij is niet zo gelukkig als hij zou willen zijn. De vooruitgang die hij boekt, is onvoldoende en dat frustreert hem”, oppert de vader van Elon Musk. “Het klinkt misschien gek, maar we neigen naar het denken als een gezin. Hij is nu 50 en ik zie hem nog steeds als een kleine jongen.”

Voor Errol gaat de aandacht liever naar de andere kinderen – ook toppers namelijk. Zoals de één jaar jongere broer van Elon, Kimbal. Ook een genie in zijn (aan)recht, in de keuken dus. De chef-kok is eigenaar van The Kitchen Restaurant Group en heeft volgens zakenblad Forbes een behoorlijk vermogen van 700 miljoen dollar.

De jongere zus van Elon, de 43-jarige Tosca, laat ook haar voetsporen achter. Zij studeerde af aan de Universiteit van Columbia in Canada en heeft al enkele films op haar curriculum vitae. Tosca bouwt bijvoorbeeld aan een romantische variant van de streamingdienst van Netflix: Passionflix. Voor dit project wist zij in 2021 miljoenen op te halen. 

Vreemde vogels wel, die Musks. En vaderlief scharrelt nog volop. Zo zou hij een kind hebben gekregen met zijn 35-jarige stiefdochter, die Errol sinds haar vierde heeft opgevoed. We laten onze mening hierover even buiten beschouwing, maar wat vinden jullie hier nou van?