De weg naar je droomwoning is vaak bezaaid met allerlei obstakels. Zo kan het gebeuren dat je ver boven de vraagprijs moet bieden om de woning te bemachtigen. Ook de vrijwel altijd tegenvallende ruimte kan een probleem zijn. Wil je daar voorgoed vanaf zijn, immigreer dan gewoon naar Australië. Het grote voordeel is de bijna onbeperkte ruimte, de overdreven hoeveelheid privacy en het prachtige landschap.

Unieke afgelegen landhuis

Volgens de makelaar is dit de plek waar de aarde en de hemel bij elkaar komen. Afgezien van de vraag of de hemel daadwerkelijk bestaat, heeft ze wel gelijk. Het is in een woord fabelachtig en we worden nu al jaloers op de toekomstige eigenaar. De woning in Western Australië is in alle opzichten uniek. Een panoramisch uitzicht op de kustlijn van Kimberley wordt hier gecombineerd met een ongelofelijke hoeveelheid wooncomfort.

Hier liepen ooit dinosauriërs

Gelegen op de top van een prehistorische rode klif met uitzicht op de zee is het Point House, zoals het wordt genoemd, zonder twijfel het meest unieke onroerend goed van de regio. Dat komt natuurlijk door de bijzondere ligging, maar ook door de markante architectuur. De woning ligt op Broome’s Gantheaume Point, een bestemming die vooral populair is bij toeristen vanwege het prachtige uitzicht tijdens de zonsondergang. Neem daarbij dat dit gebied zo oud is dat waarschijnlijk de dinosaurussen hier nog hebben rond gehuppeld.

Oude vuurtoren

De woning is gebouwd in 1996 op de fundamenten van het huis van de vuurtorenwachter. Ruim 25 jaar geleden is het geheel gerenoveerd nadat een brand in 1970 het volledig had verwoest. De renovatie is grondig uitgevoerd en het resultaat is een meer dan prachtige woning waar je zo in kunt trekken. In dit heerlijke landhuis heb je de beschikking over vijf slaapkamers en een uitzicht wat je nooit op Ameland zult aantreffen.

woning einde wereld

Unieke object

Om je gelijk een goede indruk te geven: het geheel is omgeven met oranje zand, grof struikgras en verschillende formaties zandsteenrots. Als aanvulling op de natuurlijke uitstraling hebben de huidige bewoners speciaal kleizand uit de Kimberley-regio gebruikt om de buitenmuren te kleuren. Kortom, je koopt niet zomaar een vrijstaande woning, maar een uniek object wat dan ook niet te vergelijken is met de andere woningen in de regio. Het enige probleem is dat je wellicht moet wennen aan het Australische dialect, maar ook dat went.