Tuners passen vaak achteraf een aantal dingen aan bij een auto, maar in dit geval gaat dat toch iets anders. De wereldberoemde tuner Arthur Kar is namelijk een samenwerking aangegaan met Porsche. Hij mocht een nieuwe versie van de Porsche 968 ontwerpen, en hij ziet er heel dik uit!

De Porsche 968 was de stijlvolle auto in de jaren 80

De originele Porsche 968 was een keurige wagen in de jaren 80. Het was de ‘normale’ tegenhanger van de Porsche 911, die toch iets meer de sportieve kant op ging. De mensen met smaak, klasse en geld reden rond in één van deze chique bolides. Om hem wat meer van deze tijd te maken, creëerde tuner (en Porsche-liefhebber) Arthur Kar van L’art de L’automobile een speciale versie van de Porsche 968.

Porsche omgetoverd tot cabrio

De meest opvallende aanpassing is het verwijderen van het dak. De one-off Porsche 968 is nu een cabriolet, in tegenstelling tot 30 jaar geleden. Daarnaast zie je de letters ‘KAR’ is de achterlichten en op het stuur. Verder zijn het vooral de kleine details die deze dikke bak zo uniek maken. Op het dashboard vind je bijvoorbeeld een aantal kleine ‘Tag Heuer’ klokjes met opnieuw het Porsche-logo en de letters KAR ter ere van de designer.

De Porsche 968 L’art

Het is niet zomaar een uitvoering, maar de speciale Porsche 968 is gemaakt ter ere van de 30e verjaardag van de auto. Precies dertig jaar geleden domineerde deze wagen het straatbeeld in de rijke buurten van de wereld. Arthur Kar laat weten dat hij maar liefst twee jaar bezig is geweest met dit ‘kunststuk’ en dat dit echt zijn levensproject is. De ‘Porsche 968 L’art’, zoals die officieel heet, werd afgelopen weekend tentoongesteld tijdens de Porsche & L’Art de l’Automobile exhibition in Parijs. De speciale wagen is stijlvol, modieus en vooral erg mooi.