Entertainment

Deze unieke kerk vol historie in Noord-Holland kost je slechts € 800.000

unieke kerk in De Rijp slechts € 800.000

Op Funda is weer een absolute parel verschenen. Het gaat ditmaal om een historische kerk die staat in een rustig dorpje in Noord-Holland genaamd De Rijp, wat omringd is door veel natuur met veel wateren. Deze kerk staat te koop voor slechts € 800.000.

Historische kerk te koop in De Rijp voor € 800.000

Heb je ooit gedroomd van het bezitten van een stukje Nederlandse geschiedenis? Nou, die droom kan je nu laten uitkomen! Op Funda heeft het Kerkbestuur van de R.K. De Heilige Bonifatius kerk heeft Brantjes Makelaars in arm genomen voor iets nogal bijzonders, de verkoop van hun historische neogotische kerk, de pastorie en een extra perceel grond. En raad eens? Ze kunnen allemaal van jou zijn.

Laten we even teruggaan naar waar deze kerk vandaan komt. Deze is gebouwd tussen 1860 en 1863 door niemand minder dan architect Johannes van Straaten, staat deze parel fier in haar neogotische pracht als een erkend Rijksmonument. Stel je voor, het aantal verhalen die hier vandaan komen uit de geschiedenis.

Gelegen op Rechtestraat 162 – 164 in het dorpje De Rijp, omgeven door natuur, wateren en historisch erfgoed, biedt dit complex niet alleen een plek vol geschiedenis, maar ook genoeg charme. Nu denk je misschien, “Wat kost zo’n historische kerk?” Nou, voor het hele geheel kan van jou zijn voor slechts 800.000 euro.

Zo ziet de Heilige Bonifatius kerk eruit

De kerk heeft een bruto vloeroppervlakte van 740 vierkante meter biedt deze ruimte enorm veel potentieel. Of je er nu een culturele plek of iets geheel anders van wilt maken, de keuze is aan jou. Plus, geen zorgen over energielabels; die regels gelden hier niet. Je hebt hier ruimte voor vier slaapkamers en natuurlijk de hele kerk verder nog zelf. Voor genoeg grond hoef je verder ook geen zorgen te maken, je hebt namelijk een perceel van 2.598 vierkante meter, meer dan genoeg. De Pastorie voegt nog eens 450 vierkante meter toe aan je domein met ‘wonen’ als bestemming. Perfect voor iedereen die dichtbij zijn project wil blijven of gewoonweg op zoek is naar een unieke woonruimte. Niet alleen worden deze parels afzonderlijk per inschrijving te koop aangeboden, je hebt ook de optie om een bod uit te brengen voor zowel de kerk als de pastorie samen.

Dus waarom wachten?

Dit is niet zomaar een vastgoedaanbod, dit is jouw kans om eigenaar te worden van een stukje Nederlandse geschiedenis en toekomst tegelijkertijd. Of je nu plannen hebt om er iets gemeenschappelijks van te maken of gewoonweg op zoek bent naar iets echt unieks, dit is het moment om toe te slaan. Met genoeg natuur omringt en winkels, en op een klein afstandje de prachtige stad Alkmaar, is dit echt een ideale woning. Bekijk de advertentie op Funda.