Het blijft bijzonder als mensen vergeten dat ze één of meerdere klassieker(s) in hun garage hebben staan. Schitterende wagens die nog maar een doel hebben: stof verzamelen. Onlangs werd er een zeldzame autoverzameling van 81 klassiekers gevonden in de Franse bossen en nu is er een ultieme schuurvondst gedaan. Een zeldzame Mercedes die 60 jaar lang stof aan het verzamelen was met een prijskaartje waar je u tegen zegt.

Ultieme schuurvondst

Kenners noemen het dé ultieme schuurvondst. Het betreft de Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupé. Een iconisch sportmodel uit het jaar 1954 met vleugeldeuren. Hij werd in 2018 in een garage in Ponte Vedra Beach aan de oostkust van Florida in Amerika ontdekt. Hier stond de wagen al 10 jaar, daarvoor stond hij sinds 1960 in een stoffige garage.

Ultieme schuurvondst zeldzame mercedes Gewoonvoorhem

Na 60 jaar stof verzamelen is de bolide nu eindelijk door de eigenaar terugverkocht aan Mercedes-Benz. Het definitieve prijskaartje is nog onbekend, maar autokenners denken aan een prijskaartje van 1.3 miljoen euro. De wagen is precies in de staat van aantreffen teruggekocht (zoals op de foto’s is te zien), dus er nog wel flinke opknapbeurt plaats te vinden.

Ultieme schuurvondst zeldzame mercedes Gewoonvoorhem 2 Ultieme schuurvondst zeldzame mercedes Gewoonvoorhem 5

Zeldzame Mercedes

Er waren slechts 1.400 modellen van deze Mercedes uitgebracht. Wat vrij bizar aan deze is, is dat de sportwagen volledig in originele staat is gevonden. Er zijn ook haast geen beschadigingen of roest zichtbaar en zelfs de originele banden waren nog aanwezig. Er is maar ruimte voor slechts twee personen en stond bekend als de ‘Flügeltür, Gullwing en Vleugeldeur.’ Wij hoeven jou natuurlijk niet te vertellen dat hij die naam te danken heeft aan zijn vleugeldeuren.

Ultieme schuurvondst zeldzame mercedes Gewoonvoorhem 6 Ultieme schuurvondst zeldzame mercedes Gewoonvoorhem 1 Ultieme schuurvondst zeldzame mercedes Gewoonvoorhem 4

Met zo’n 57.000 kilometer op de teller lijkt het erop dat er vooral tussen 1954 en 1956 goed mee gereden is. De verchroomde onderdelen waren nog ingepakt, waarschijnlijk met de intentie om deze over te spuiten. Dit is echter nooit gebeurd. Qua snelheid valt er ook weinig te klagen, want hij tikt gemakkelijk de 225 km/u aan. We kunnen wel stellen dat het dé ultieme schuurvondst van 2019 is.