De zon laat zich steeds vaker voorzichtig zien en nog even en we staan weer gezellig met z’n allen in de tuin te genieten van een heerlijke barbecue. Bij de zomer hoort barbecuen. Of het nu vlees, vis of vega is, het is heerlijk om in het zonnetje te staan grillen.

P1000422-3

Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS Black Edition

Het Franse bedrijf Campingaz is al meer dan 70 jaar actief in de wereld van het barbecuen. Het merk staat vooral bekend om zijn markante blauwe gasflessen en bijhorende barbecues. Een van die barbecues is de Master 4 Series Classic LXS SBS Black Edition, een robuuste matzwarte barbecue met een moderne uitstraling.

De Master 4 Series Classic LXS SBS is de opvolger van de succesvolle Campingaz Master 4 Series Classic LXS die veel prijzen in de wacht sleepte.

Een authentieke grillsmaak zonder het risico van doorbakken vlees

Maar wat is het verschil tussen de twee? De Master 4 Series Classic LXS SBS is onder andere verbeterd met het Searing Boost Station. Dit is een extra gasknop/gasbrander tussen de eerste twee zones. Hierdoor bereik je temperaturen van meer dan 300(!) graden en het zorgt ervoor dat je steak binnen enkele seconden dicht schroeit en voorzien is van mooie klassieke grillstrepen.

Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS Campingaz Master 4 Series Classic LXS SBS

Verfijnde technologieën

De Master 4 Series Classic LXS SBS beschikt over vele technologieën. De Even Temp-technologie zorgt voor een gelijkmatige spreiding van de temperatuur. Het kookoppervlak van de barbecue (totaal 78 x 45 cm) bestaat uit twee delen, rechts een dichte bakplaat en links een rooster, beide van gietijzer. In het rooster vind je een ronde opening met daarin een uitneembaar rooster. Hierin kunnen Culinary Modulars worden geplaatst. Onder andere een gevogelte-houder, wokpan, pizzasteen of gewoon een rooster kunnen worden geplaatst in de opening.

Campingaz Campingaz Campingaz

Daarnaast beschikt de Master 4 Series Classic LXS SBS ook over een InstaStart en InstaClean. Het makkelijk indrukken en draaien van de verlichte knoppen zorgt voor de ontsteking en de nieuwe coating van de verwijderbare onderdelen minimaliseert de hoeveelheid vet en voedselresten. Daarnaast kunnen de onderdelen zo de vaatwasser in. Daar houden we van!

De barbecue is een flinke unit. Met 160 x 69 x 151 cm moet je wel plek hebben in je tuin. Desalniettemin zorgt al die ruimte wel voor de ultieme barbecue sensatie en kook je met net zoveel gemak buiten als binnen voor tientallen vrienden.

Je krijgt 10 jaar garantie op RVS branders en het RVS deksel. En 5 jaar garantie op de gietijzeren roosters.

Conclusie

Wat vinden wij van de Master 4 Series Classic LXS SBS Black Edition? Allereerst, de afwerking en uitstraling van de barbecue is echt subliem. De matzwarte kleur maakt de barbecue helemaal af. Maar ook de handvatten, draaiknoppen en panelen geven je het gevoel van luxe en kwaliteit. Als de wielen op slot staan, staat de barbecue als een huis, geen gewiebel tijdens het omdraaien van je vlees.

Qua ruimte hebben we ook niks te klagen, het kookoppervlak is groot genoeg en ook de extra brander aan de rechterzijde is handig voor bijvoorbeeld het warm houden van soep, sauzen of om iets op te bakken in een pan. Erg fijn is de Even Temp-technologie, heerlijk dat de gehele bakplaat overal even warm is. Dit is bij andere barbecues vaak niet het geval en wat is er erger dan dat het ene stuk vlees nog rauw is en de andere doorbakken.

Kortom, wat een geweldige barbecue is de Master 4 Series Classic LXS SBS. Eén ding weten wij zeker, aankomende zomer zijn we meer in de tuin te vinden dan in de keuken!

De Master 4 Series Classic LXS SBS heeft een prijskaartje van iets meer dan 1.000 euro. Dat maakt de barbecue zeker waar, maar het blijft natuurlijk een hoop geld. Wat ons betreft staat de prijs-kwaliteitverhouding goed in balans.